Microsoft laat AI je klusjes opknappen: Syntex vat samen, Dall-E tekent en Microsoft 365 helpt

Microsoft wil AI in je dagelijkse workflow integreren. Daartoe introduceert het bedrijf een aantal nieuwe en zeer concrete slimme functies die je moeten bijstaan tijdens verschillende taken.

Microsoft geeft aan dat het niet eenvoudig is om AI te vertalen van proefproject of concept tot een praktische tool. Het bedrijf probeert daarom een voorbeeldfunctie te zijn. Op Ignite 2022 zet Microsoft sterk in op AI en dan specifiek de vertaalslag van veelbelovend project naar nuttige functie.

Syntex

Eerst en vooral toont Microsoft Syntex. Syntex is de verzamelnaam voor een reeks van op AI gebaseerde toepassingen en diensten die in staat zijn om grote hoeveelheden ongestructureerde data te indexeren en te organiseren. Vervolgens kunnen gebruikers inzichten halen uit die data of er een workflow aan koppelen.

Frank Shaw, Corporate VP voor communicatie bij Microsoft, geeft een voorbeeld. “Syntex kan duizenden contracten lezen, zien welke bijna gaan vervallen en vervolgens automatisch vernieuwingen voorstellen.” Die functionaliteit valt onder zogenaamde Scenario accelerators, waarbij Syntex workflows versnelt door duf manueel werk over te nemen.

Syntex helpt je verder om documenten te beheren en te beschermen over de hele levenscyclus, bijvoorbeeld door mee naar back-ups te kijken. De oplossing kan ook de brug slaan tussen data uit Microsoft 365 langs de ene kant en Dynamics 365 langs de andere.

Microsoft start per direct met de uitrol van Syntex-functionaliteit maar doet dat gefaseerd. De hele uitrol zal nog tot begin 2023 duren.

Microsoft 365 en Dall-E

Redmond zet verder in op AI als hulpmiddel voor wie met Microsoft 365 werkt. In Office verschijnen drie nieuwe functies, die aanvankelijk nog niet in het Nederlands beschikbaar zijn. Toonsuggestie helpt je bij de manier waarop je een boodschap aflevert in mail, chat en documenten. Samenvattingen in de Microsoft Editor moeten dan weer met een druk op de knop een korte samenvatting voor een langere tekst genereren. De functie Beknoptheid in Word (online) stelt tot slot alternatieven voor te lange zinnen en bewoordingen voor.

Ook voor Azure Cognitive Services kondigt Microsoft nieuwigheden aan. In het oog springt vooral de beperkte preview voor Dall-E 2: de opvolger van de kunstenaars-AI waarmee iedereen vandaag aan de slag kan. Microsoft geeft het voorbeeld van het Duitse RTl+ dat Dall-E gebruikt om automatisch individuele afleveringen van podcasts te illustreren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home