Microsoft bereidt jaar vol AI-aankondigingen binnen Office voor

microsoft openai chatgpt

Volgens insiders zal de techgigant binnenkort demo’s invoeren van ChatGPT-achtige toepassingen in het Office-aanbod.

Tom Warren van The Verge is ervan overtuigd: Microsoft bereidt zich voor om de productiviteitsplannen voor de integratie van AI-toepassingen binnen Office-producten uit te werken. Volgens insiders zal Microsoft daarover een aankondiging doen in maart. Tijdens de dienstmededeling zal het bedrijf van Satya Nadella uit de doeken doen hoe Microsoft de zoek- en productiviteits-apps opnieuw wil uitvinden via de OpenAI-investeringen.

Prometheus

Microsoft maakt zich klaar om de wereld andermaal te verbazen met nieuwe ChatGPT-achtige AI Office-apps. Vorige week liet het bedrijf al zijn Prometheus-model in zoekmachine Bing los. Nu wil Microsoft de AI-toepassing uitbreiden naar de kernproductiviteitsapps zoals Word, PowerPoint en Outlook. Binnen de mailtoepassing testte Microsoft trouwens de AI-mogelijkheden voor het verbeteren van de zoekresultaten, opstellen van antwoorden en de integratie van Word-documenten.

AI-toepassing binnen Viva Sales

Nog vorige week kondigde Microsoft een nieuwe generatieve AI-ervaring aan binnen Viva Sales. De toepassing maakt gebruikt van de Azure OpenAI-diensten en GPT om verkoop-emails op te stellen. Volgens The Verge gaat het om dezelfde functies als die binnen Outlook. De website is ervan overtuigd dat Microsoft het publiek niet zal loslaten met nieuwe AI-toepassingen. We mogen de komende maanden een golf aan introducties verwachten. Alles om Google van de troon te stoten door middel van AI.

lees ook

Teleurstellend AI-event doet aandelen moederbedrijf Google kelderen

Integratie in Office

Microsoft pakte vorige week uit met de integratie van het nieuwste taalmodel binnen zoekmachine Bing. Het Prometheus-model is gebaseerd op een OpenAI-model van de volgende generatie. De volgende stap is de integratie van het model in de belangrijkste Office-apps en Teams. Want vergis je niet, het vertrouwen van Microsoft in de AI-technologie is ontzettend groot. Technisch gezien kan je trouwens het Prometheus-model nu al gebruiken in de webtoepassingen van Office, met dank aan de Bing-zijbalkintegratie in de Edge-browser.

Bing zijbalkfunctie voor ondersteuning in LinkedIn

De zijbalk bevat een tabblad dat een preview geeft van een deel van het werk dat Microsoft heeft getest voor Word en Outlook. Volgens dezelfde bronnen werkt de techgigant aan manieren om grafieken en afbeeldingen voor PowerPoint te genereren. Bing kan nu al tabellen en grafieken genereren voor basisgegevens, en deze omzetten in visuele grafieken voor presentaties of, waarom niet, gebruik in Excel is een logische volgende stap.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home