Meta test AI-chatbot voor WhatsApp in nieuwe update

whatsapp

Er is een nieuwe bètaversie van WhatsApp voor Android. Daaruit zou blijken dat hoofdbedrijf Meta een geïntegreerde AI-bot test voor het platform.

Volgens versie 2.23.24.26, een nieuwe bèta van WhatsApp voor Android, test hoofdbedrijf Meta een geïntegreerde AI-chatbot voor de communicatie-app. Dat schrijft WABetaInfo.

Getest en goed gekeurd

Via de update is er een shortcut naar de AI-bot, in de sectie Chats van de app. Hiermee zouden gebruikers in de toekomst meteen rechtstreeks met de chatbot kunnen converseren.

De nieuwe feature is voorlopig beperkt tot geselecteerde bètatesters die de meest recente bèta-update van WhatsApp voor Android hebben geïnstalleerd. Die is beschikbaar in de Google Play Store.

In september had Meta-CEO Mark Zuckerberg al wel bekend gemaakt dat een selecte groep binnen de VS via een nieuwe functie kon experimenteren met AI-gestuurde chats. Die functie wordt dus nu verbreed naar meer testers, ook buiten de Verenigde Staten.

lees ook

WhatsApp als toekomstige event-planner?

Er zijn de laatste weken wel meer nieuwsberichten over de combinatie van AI en WhatsApp. Zo was er eind september de aankondiging van Meta AI naar het platform.

Aanmelden met e-mail

In de laatste bètaversie voor iOS merkte WABetaInfo dan weer aan andere nieuwigheid op. WhatsApp test de mogelijkheid om tweestapsverificatie te koppelen aan je e-mailadres. Je krijgt de zescijferige verificatiecode dan aan per e-mail aan in plaats van sms. Uiteraard zal je nog altijd een geldig telefoonnummer nodig hebben om WhatsApp te kunnen gebruiken.

AI is zeker ook niet de enige recente nieuwigheid bij WhatsApp. Nog maar vorige week was er de update voor audiogesprekken in groepen en eerder deze maand is er een nieuwe privacy-functie rond het afschermen van IP-adressen geïntroduceerd.


Dit artikel verscheen op 21/11. De tekst werd aangevuld met informatie over e-mailverificatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home