WhatsApp schermt je IP-adres af tijdens calls

whatsapp op ipad

Er is een nieuwe privacy-functie voor WhatsApp. Wie dat wil kan vanaf nu zijn of haar IP-adres afschermen tijdens een call in de app.

Meta en privacy is niet altijd een combinatie die positief nieuws genereert, maar deze keer is dat wel het geval. Er is nu namelijk een nieuwe functie in WhatsApp waarmee je tijdens het bellen in de app je IP-adres kan afschermen.

Aan het juiste adres

Berichten via WhatsApp zijn end-to-end versleuteld, dat is nog steeds één van de meer aantrekkelijke eigenschappen van het platform. Met deze nieuwe functie voegt moederbedrijf Meta nog een nieuw privacy-laagje toe.

Groepsgesprekken worden al standaard omgeleid via de servers van WhatsApp en dat is nu ook het geval voor individuele gesprekken. Op die manier blijft je IP-adres dus verborgen voor je gesprekspartner.

Je moet deze functie wel zelf inschakelen:

  • Ga via de gekende drie puntjes rechtsboven naar Instellingen
  • Klik Privacy aan
  • Ga naar Geavanceerd
  • Activeer de functie met de schuifknop

WhatsApp waarschuwt wel dat een call die via zijn servers loopt van mindere kwaliteit kan zijn. Het platform benadrukt ook dat niemand je gesprekken kan beluisteren dankzij de versleuteling, ook WhatsApp zelf niet.

Het is de zoveelste upgrade die Meta de laatste tijd uitrolt voor zijn populaire communicatie-app. Vorige maand was er bijvoorbeeld de introductie van stemberichten die je maar één keer kan beluisteren. Er waren ook al de geruchten over een kalenderfunctie waarmee je evenementen kan plannen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home