WhatsApp updatet groepsgesprekken

WhatsApp

Meta introduceert een nieuwe manier voor live groepsgesprekken in WhatsApp. Vanaf nu kies je om mee te praten zonder een effectieve oproep.

Binnenkort krijg je geen actieve oproep meer bij een groepsgesprek op WhatsApp. In grote groepen kan iemand discreet een gesprek beginnen en vervolgens kan je kiezen om deel te nemen.

What’s up

De nieuwe functie is momenteel specifiek voor groepen van minstens 33 deelnemers, met een limiet van 128 accounts per gesprek. Je kan een gesprek beginnen door het chaticoontje rechtsboven aan te klikken.

lees ook

WhatsApp beschikt binnenkort over Meta AI

Andere groepsleden krijgen een pushmelding en kunnen kiezen of ze deelnemen. Dat kan door het gesprek aan te klikken in de chat. Wie niet deelneemt aan het gesprek kan nog wel gewoon chatten met wie dat wel doet. In het gesprek kan je jezelf ook makkelijk dempen of dat weer opheffen om mee te praten.

Onderaan kan je zien wie deelneemt aan het groepsgesprek. Dat eindigt wanneer iedereen de chat heeft verlaten (door te X’en) of wanneer er na een uur niemand de laatste deelnemer heeft vervoegd.

Je kan WhatsApp dan wel gebruiken op meerdere apparaten, maar deze functie is alleen voor je primaire toestel. Meta gaat ze de komende weken uitrollen in Android en iOS. Het is de zoveelste nieuwe feature op de app, na de veiligheidsupdate die je IP-adres afschermt tijdens calls en de mogelijke functie om evenementen te plannen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home