Meta lanceert Llama 3.1, zonder Nederlandstalige ondersteuning 

Bron: Meta

Meta heeft de nieuwste versie van zijn taalmodel Llama 3 uitgebracht. Het model zou beter presteren dan GPT-4o en Anthropic’s Claude 3.5 Sonnet, maar biedt geen Nederlandstalige ondersteuning. 

Meta brengt zijn nieuwe open source AI-model Llama 3.1 uit. De nieuwste versie van Meta’s taalmodel heeft maximaal 405 miljard parameters en kan tot 128.000 tokens verwerken, maar kleine varianten zijn ook mogelijk. Volgens de benchmarks zou het model beter presteren dan zijn concurrenten GPT-4o en Claude 3.5 Sonnet. Het model is beschikbaar in acht talen, waarvan het Nederlands helaas ontbreekt.  

Betere prestaties

Llama 3.1 is het grootste open source AI-model dat een maximum aan 405 miljard parameters heeft en getraind is met meer dan 16.000 Nvidia’s H100 GPU’s. Over de kosten voor deze ontwikkeling maakte Meta nog geen details bekend, maar als je weet in welke prijsklasse de Nvidia-chips zich situeren, zit je in de goede richting.  

Meta – Benchmark

Mark Zuckerberg zet enkele benchmarks in om aan te tonen dat het Meta Llama 3.1-model beter presteert dan GPT-4o en Claude 3.5 Sonnet. Llama 3.1 kan maximaal 128.000 tokens verwerken, terwijl zijn voorganger Llama 3, dat in april gelanceerd werd door Meta, er zo’n 8.000 kan verwerken. Llama 3.1 heeft een maximum aan 405 miljard parameters wat nieuw is, maar Meta lanceert ook verbeterde versies van de modellen 8B en 70B.

Geen Nederlandstalige ondersteuning

De langverwachte Llama 3.1 klinkt veelbelovend maar biedt helaas geen ondersteuning in het Nederlands. Nederlandstalige gebruikers zullen het met acht andere talen moeten doen die Llama 3.1 wel ondersteunt volgens een pagina op Hugging Face: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Thais en Hindi. 

lees ook

Meta brengt multimodaal Llama 3-model niet naar Europa wegens ‘onvoorspelbare regelgeving’

Hoewel het open karakter van het open source AI-model Llama 3.1 sterk in de verf gezet wordt door Meta, liet Meta vorige week nog uitschijnen dat de nieuwste versie van Llama 3 niet naar Europa komt. Het bedrijf is namelijk niet akkoord met de Europese wetgeving rond AI. Toch geeft het bedrijf geen duidelijkheid over de lancering van Llama 3.1 in Europa. Het model is vrij te downloaden, maar met welke capaciteiten het in Europa beschikbaar zal zijn, is niet duidelijk.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home