Nieuwe Looker Studio brengt BI-diensten van Google samen

Google zet zijn BI-diensten samen onder de Looker-naam. Dat kondigt het bedrijf aan op zijn Cloud Next-conferentie.

Onder Looker Studio zullen bedrijven voortaan alle business intelligence (BI)-diensten uit het aanbod van Google kunnen terugvinden. De diensten die hier je hier terugvindt, zijn Looker, Data Studio en de AI- en machine learning-technologieën van Google.

Volgens de techgigant hebben bedrijven er baat bij om meer met hun data te doen dan via de traditionele dashboards mogelijk is. Door Looker Studio zou de data eenvoudiger in hun bedrijfsapplicaties passen.

Nieuwigheden

De naamsverandering komt niet alleen, maar brengt ook nieuwigheden naar de BI-tools van Google. Looker Studio zal datamodellen van Looker ondersteunen, al staat de functie voorlopig nog in preview.

Bedrijven die meer noden hebben zullen terechtkunnen bij Looker Studio Pro. Daar zijn managementfuncties in te vinden, samenwerkingstools en SLA’s. De Pro-versie is onmiddellijk beschikbaar.

Looker vernieuwt

Daarnaast verschijnt een nieuwe versie van Looker. Omdat de naam nu voor verwarring zal zorgen, verklaart Google zelf in de aankondiging dat het gaat om de kern van Google Cloud. De nieuwe versie is beschikbaar in de Google Cloud Console. Volgens het bedrijf zit de nieuwe versie diep geïntegreerd in de cloudinfrastructuur-diensten van het bedrijf, zoals beveiligings- en managementdiensten.

lees ook

Google rondt overname Looker voor 2,4 miljard euro af

Dat wordt duidelijker met de nieuwe preview die Looker integreert in Google Sheets. Verder zijn er plannen om ondersteuning te geven voor de tools van Tableau en Microsoft Power BI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home