Google integreert Gemini Pro in Android Studio 

Google’s grote taalmodel Gemini Pro maakt zijn intrede in Android Studio, een ontwikkelingsomgeving voor het bouwen van applicaties in Android.  

Google LLC maakte in een blogbericht bekend dat het zijn taalmodel Gemini Pro zal integreren in Android Studio. De huidige coding assistant Studio Bot baseert zich op het PaLM 2-lmodel en maakt nu plaats voor Google’s nieuwste taalmodel Gemini Pro. Van zodra je ingelogd bent en het taalmodel hebt ingeschakeld, kan je aan de slag met Gemini in Studio Bot.

Gemini Pro in Studio Bot

Android Studio is een soort Integrated Development Environment (IDE) waarin ontwikkelaars apps voor Android kunnen bouwen op basis van codes. Vorig jaar voegde Google de AI-coding assistant Studio Bot toe aan Android Studio dat gebaseerd is op het PaLM 2-model.  

lees ook

Google Gemini krijgt toegang tot Stack Overflow

Gemini in Android Studio is in staat om algemene of projectspecifieke vragen te beantwoorden over Android. Zo kan een ontwikkelaar de bot vragen om dubbele records uit een gegevensset te verwijderen. Bovendien kan de bot volgens Google ook complexere taken uitvoeren, zoals het herschrijven van codebestanden in een nieuwe programmeertaal of volledige app-interfacesecties genereren.  

Gemini 1.5 Pro?

De chatbot van Android Studio zal zich vanaf nu baseren op Gemini 1.0 Pro. Ondertussen is er een nieuwe iteratie van het model beschreven, namelijk Gemini 1.5 Pro. De mogelijkheid bestaat dus dat deze recentste iteratie in de toekomst uitgerold wordt naar Studio Bot.  

Momenteel is Gemini alleen beschikbaar nadat je bent ingelogd en het hebt ingeschakeld. Het is bovendien niet nodig om jouw code context te sturen om van de meeste functies te genieten, de chatreacties van Gemini in Android Studio zijn gebaseerd op de gespreksgeschiedenis. Dit kan je zelf bijwerken in Android Studio via “Instellingen op projectniveau”.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home