Google brengt generatieve AI naar gezondheidszorg

Op het congres HLTH ‘23 in Las Vegas heeft Google nieuwe functies aangekondigd van Vertex AI Search. Het platform wordt nu uitgerust met features om specifiek de gezondheidszorg en andere levenswetenschappen beter te ondersteunen.

Tijdens het HLTH ’23-congres dat momenteel loopt in Las Vegas kondigde Google aan dat het zijn AI-platform Vertex uitbreidt met specifieke functies voor de gezondheidszorg en andere levenswetenschappen. Het bedrijf gaat daar ook dieper op in via een blog.

Diagnose

Volgens Google is het voor zorgpersoneel en medische staff niet altijd eenvoudig om vlot de nodige informatie te vinden. Vooral naar ongestructureerde data, zoals gegevens over patiënten, is het soms een ware zoektocht. Daarom introduceert de technologiereus nu specifieke functies bij Vertex AI Search voor de gezondheidszorg en voor bedrijven in levenswetenschappen.

lees ook

Vertex AI krijgt nu algemene AI-ondersteuning

Hiermee kunnen organisaties werken met een AI-model dat getraind is om medische informatie te zoeken bij alle mogelijke bronnen. De nieuwe functies integreren met de Healthcare API en Healthcare Data Engine van Google Cloud en bevatten de zoek- en samenvattingscapaciteiten van Google Care Studio.

Klinische tests

Verschillende Amerikaanse organisaties gaan nu bepaalde aspecten van de nieuwe functies uittesten:

  • Highmark Health – gezondheidsorganisatie die Vertex gaat inzetten om interne productiviteit en toegang tot informatie voor zijn klanten te optimaliseren
  • Hackensack Meridian Health – zorgverlenersorganisatie die met Vertex zijn algemene modernisering verderzet
  • care.ai – platform voor medische en gezondheidsorganisaties dat Vertex onder andere voor betere admin wil inzetten
  • Mayo Clinic – ziekenhuisketen die met Vertex zijn oplossingen wil verbeteren
  • MEDITECH – digitaal bedrijf dat Vertex voor zijn dossieroplossingen wil gebruiken

Klanten en partners van Google Cloud kunnen zich nu registreren voor een early access van de nieuwe functies. Google verzekert dat ook deze data de beveiliging van zijn clouddiensten geniet en niet toegankelijk is voor anderen.

Enkele dagen geleden kondigde het Amerikaanse bedrijf voor identiteits- en toegangsbeheer Okta ook al een samenwerking met Vertex AI aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home