Okta lanceert AI-opties en gaat samenwerken met Google Vertex AI

Okta

Met Okta AI lanceert het bedrijf een suite van AI-mogelijkheden om betere ervaringen op te bouwen en zichzelf en klanten beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Okta AI is ingebed in zowel de Workforce Identity Cloud als de Customer Identity Cloud en maakt real-time identity-acties mogelijk door gebruik te maken van de nieuwste AI-modellen en Okta’s crowdsourced threat intelligence en identity-gegevens. De securityprovider heeft privacy- en compliance teams om ervoor te zorgen dat de Okta AI toepassingen op ethische wijze en volgens privacyregelgeving met gegevens omgaan.

“Nu AI de grens tussen mensen en machines doet vervagen, is identity cruciaal om ervoor te zorgen dat we mensen veilig met technologie kunnen verbinden”, zegt Mark van Leeuwen, Regional Vice President Benelux van Okta. “Met onze continue focus op het beveiligen van de meest gevoelige gegevens in de sector, bevinden we ons in de unieke positie om bedrijven te helpen om verantwoord te innoveren, met AI als het verbindende weefsel binnen elke laag van hun tech stack.”

Samen met Google

Verschillende Okta AI-aanbiedingen zullen worden ontwikkeld op Google Vertex AI, beginnend met de Log Investigator en Policy Recommender in de Workforce Identity Cloud. Deze strategische samenwerking combineert Okta’s toonaangevende identity platform met Google’s enterprise-ready Generative AI om identity management naar een nieuw niveau te tillen.

Beschikbaarheid voor specifieke mogelijkheden als volgt:

  • Identity Threat Protection met Okta AI zal in Limited Early Access zijn in Q1 2024
  • Log Investigator met Okta AI is in Limited Early Access in Q3 2024
  • Policy Recommender met Okta AI komt in Limited Early Access in Q1 2024
  • Governance Analyzer met Okta AI is in Limited Early Access in Q2 2024
  • Identity Flow Optimizer met Okta AI is in Limited Early Access in Q4 2024
  • Actions Navigator met Okta AI is in Limited Early Access in Q2 2024
  • Tenant Security Manager met Okta AI komt in Limited Early Access in Q2 2024
  • Brand Customizer met Okta AI is in Limited Early Access in Q4 2024
  • Guide met Okta AI komt in Limited Early Access in Q4 2024

Passkey-ondersteuning

Verder lanceert Okta Identity Threat Protection met Okta AI, een nieuw product dat realtime detectie en respons biedt voor op identity gebaseerde bedreigingen. Gebouwd op het Okta AI-platform en gevoed door een breed scala aan signalen uit de beveiligingsstack van een organisatie, breidt Identity Threat Protection de beveiliging uit tot ver voorbij de eerste authenticatie.

Tot slot is er voortaan passkey-ondersteuning waarmee organisaties de weg naar een wachtwoordloze toekomst kunnen inslaan. Het biedt phishing-resistente, wachtwoordloze authenticatie om zowel gebruikers als data te beschermen. Deze nieuwe authenticatiemethode is beschikbaar in early access in de Customer Identity Cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home