GitHub voegt chat- en steminteracties toe aan Copilot

Github copilot

GitHub heeft een verbeterde versie van Copilot gelanceerd. Die zal korter op je code zitten en naast chatten kan je de assistent ook met je stem aansturen.

Copilot krijgt een totale make-over, kondigt Github aan in een blog. Waar de vorige versie nog gebouwd was op het taalmodel Codex om tekstbeschrijvingen om te zetten naar code, zit GPT-4 verankerd in de nieuwe versie. Dit maakt de toepassingsmogelijkheden van Copilot veel uitgebreider en de gebruikservaring interactiever.

Copilot zal in een chatvenster te vinden zijn bij Microsoft’s VS Code en Visual Studio codeerapplicaties. Github zegt Copilot zo dicht mogelijk bij je code te willen brengen. Via het chatvensters kan je Copilot vragen of het fouten of onveiligheden in je code kan vinden. Zijn die fouten niet op te lossen, dan kan de AI-assistent ook een volledig nieuwe code voor je genereren om je opnieuw op de goede weg te zetten.

Daarnaast helpt Copilot ontwikkelaars ook met ‘pull requests’ en documentatie voor hun bestanden. De AI maakt automatisch beschrijvingen en bijhorende tags van de laatste bewerkingen in de bibliotheek. Zo hoeven ontwikkelaars die telkens weer manueel op te stellen. Een andere opvallende vernieuwing is de toevoeging van stemherkenning. Hiermee lijkt Copilot niet alleen op ChatGPT, maar ook op Siri en Google Assistant.

Copilot X

De lancering van de vernieuwde Copilot past in de visie van GitHub dat artificiële intelligentie in elke fase van het ontwikkelingsproces zou moeten ingebed zitten. GitHub lanceerde Copilot in 2021 en zou het codeerproces al met 55 procent versnellen volgens de eigen cijfers. Diepere integratie van AI-functionaliteiten moet het schrijven van code alleen maar sneller doen gaan. Al is Copilot ook niet onbesproken omdat ontwikkelaars claimen dat de tool onrechtmatig gebruik maakt van hun werk.

lees ook

Populariteit van Github zet juridische en ethische kant van AI op scherp

Die toekomstvisie krijgt ook een eigen naam. En om het zeker niet verwarrend te maken, is dat Copilot X. De AI-assistent die je helpt coderen, blijft voor alle duidelijkheid de naam Copilot behouden. Die mag dan weer niet verward worden met Microsoft Copilot voor het 365-ecosysteem. Dat dezelfde naam wordt gekozen, doet vermoeden dat er in de toekomst misschien wel één overkoepelende AI-assistent komt voor alle producten die onder het dak van Microsoft leven.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home