Getty Images lanceert AI-beeldgenerator

Het Amerikaanse fotoagentschap Getty Images is begonnen met een eigen beeldgenerator. Die is gestuurd door generatieve AI en getraind met de immense beeldbank van het bedrijf.

Abonnees van Getty Images beschikken nu ook over een beeldgenerator die wordt aangestuurd door generatieve AI, samen met Nvidia. De nieuwe tool is getraind met de enorme collectie aan afbeeldingen die onder de licentie van het bedrijf vallen.

Samenwerking

De AI-beeldgenerator is gebaseerd op het model Nividia Picasso, ook onderdeel van het platform Nvidia AI Foundation. Gebruikers hoeven alleen een prompt in te geven met een omschrijving van wat ze willen en het systeem genereert een beeldsuggestie. Het model werkt met de data en content van Getty Images zelf.

Op zich is het een verrassende wending, Getty Images en AI leek tot nu toe niet de beste combinatie. Er zijn zelfs (dreigende) rechtzaken, zoals tegen Stability AI voor het onrechtmatig schrapen van data.

Praktisch

Het financiële luik lijkt bij zijn eigen beeldgenerator helemaal geregeld. Getty Images heeft naar eigen zeggen een model samengesteld dat zijn eersteklas makers compenseert en zijn systeem van onbeperkte schadeloosstelling is uitgebreid tot deze tool. Makers van beelden die voor het trainen zijn gebruikt, worden dus ook vergoed. Het wil bovendien zeggen dat Getty de volledige verantwoordelijkheid neemt bij eventuele disputen.

Dit model is alleen maar getraind op de beelden van Getty Images en in principe volledig veilig te gebruiken. Disputen met derden zouden eigenlijk niet mogen voorkomen. Gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken over de trainingsdata.

lees ook

Nvidia verkocht letterlijk al tonnen H100-GPU’s

Die gebruikers kunnen zonder extra kosten elke beeld dat ze genereren, downloaden en licentiëren. Getty Images voegt die beelden niet toe aan zijn beeldbank en die kunnen dus ook niet door andere gebruikers worden gelicentieerd. Bovendien wil het bedrijf zijn authentieke content gewoon niet samenvoegen met door AI gegenereerde beelden.

Prompts, gecreëerde beelden en feedback worden echter wel gebruikt om de AI verder te trainen, zegt Getty. Het systeem is ook zo ingesteld dat het ‘problematische’ beelden blokkeert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home