ChatGPT biedt gespecialiseerde GPT’s met eigen persoonlijkheid 

OpenAI lanceert een nieuwe functie met gespecialiseerde GPT’s die naadloos aansluiten bij de context van jouw gesprek.  

OpenAI wil jouw gesprek met ChatGPT naar een hoger niveau tillen. Vanaf nu kunnen betalende gebruikers kiezen uit gespecialiseerde GPT’s of generatieve, voorgetrainde transformatoren. Die GPT’s hebben elk een andere persoonlijkheid en een uniek prestatieniveau waarmee ze het gesprek kunnen verbeteren. Na de GPT-builder-functie en GPT-store blijft OpenAI gebruikers bekoren met nieuwe functies, al missen ze soms hun doel.  

Huisgemaakte GPT’s

In november vorig jaar gaf OpenAI ChatGPT-gebruikers de mogelijkheid om dergelijke GPT’s zelf te maken, testen en verfijnen, zonder dat er codeerervaring nodig was. Deze konden gemaakt worden voor privégebruik of gedeeld worden onder collega’s. Als vervolg hierop werd een GPT-winkel geopend, waarin ontwikkelaars hun zelfgemaakte GPT’s kunnen verkopen.  

De mogelijkheden rond GPT’s blijven maar binnenstromen. Betalende gebruikers van ChatGPT krijgen vanaf nu toegang tot de standaard ChatGPT-interface. Wanneer ze hier het “@”-symbool gebruiken verschijnt er een pop-up met een lijst van aangepaste GPT’s. Zo kan er een GPT zijn die helpt met coderen of gezondheidsadvies biedt. De geselecteerde GPT sluit in theorie naadloos aan bij het gesprek, waardoor je in die context het gesprek naar een hoger niveau kan tillen. Op dit moment lijkt de functie bij ons nog niet te werken met een ChatGPT Plus-abonnement. 

lees ook

ChatGPT krijgt broertjes: aanpasbare GPT’s op maat van jouw noden

Niet zo populair

De huisgemaakte GPT’s hebben voorlopig nog hun doel gemist. Iedereen kan vanaf nu zijn eigen GPT uitbrengen, maar niet altijd met het juiste doel voor ogen. Zo verschenen er GPT’s op het platform ontwikkeld om vragen over seksuele zaken te beantwoorden, of GPT’s die antwoorden in de stijl van een bepaalde politici. OpenAI verwijderde deze apps, al zullen ze steeds meer verschijnen naarmate de tool groter wordt. Het bedrijf wil de focus behouden op productiviteit, educatie en plezier. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home