Equinix bouwt nieuw type datacenter in Bordeaux

equinix

Equinix introduceert een nieuw datacenterontwerp voor edge computing. Het datacenter maakt gebruikt van voorgebouwde modules en voegt capaciteit toe in kleinere stappen. Het nieuwe ontwerp wordt voor het eerst toegepast in een nieuwe installatie in Bordeaux. 

De introductie van een edge ontwerp is een teken dat Equinix evolueert van een colocatieprovider naar een bedrijf dat zich richt op digitale infrastructuur en kan voorzien in de behoeften over het hele spectrum van capaciteit en geografie.

Het project in Bordeaux gebruikt een prefab ontwerp om een klein datacenter te bouwen nabij een landingspunt van onderzeese kabels. Dankzij deze strategische locatie kan Equinix snel interconnectie aanbieden wanneer grote onderzeese kabelroutes uitbreiden naar nieuwe bestemmingen. 

Capaciteit van het datacenter in Bordeaux

Het datacenter in Bordeaux begint met een capaciteit van 1 megawatt en 220 kasten met apparatuur. Na verloop van tijd worden extra modules toegevoegd om uiteindelijk een faciliteit van 3000 vierkante meter te bouwen met een geplande capaciteit van 1440 racks en tot 6 megawatt aan vermogen.

Opvallend is dat het nieuwe datacenter een stuk kleiner is dan de traditionele datacenters van Equinix. Zo is bijvoorbeeld de nieuwste installatie in Ashburn (Virginia) zo’n vier keer groter dan de locatie in Bordeaux. Met ruim 11.500 vierkante meter heeft dit datacenter een capaciteit van 3100 racks. En Equinix bouwt nog veel grotere datacenters met zijn xScale programma voor hyperscale klanten, zoals zijn 54 megawatt-datacenter in Tokyo. 

Knooppunt in internationaal communicatienetwerk

Bordeaux is één van de landingslocaties voor onderzeese communicatiekabels. In de omgeving bevinden zich veel start-ups en innovatiegedreven edge bedrijven, onder andere in de ruimtevaart en fotonica. Hierdoor heeft de locatie veel potentieel om uit te groeien tot een belangrijk knooppunt. Ook voor bedrijven in de Benelux kan het nieuwe datacenter interessant zijn. 

Met de opkomst van cloudcomputing zoeken cloudbedrijven naar nieuwe manieren om hun data te verspreiden over de hele wereld. Hierdoor is het gebruik van onderzeese communicatiekabels enorm gegroeid. Facebook, Microsoft, Google en Amazon investeren stuk voor stuk in onderzeese kabels om hun informatie te verspreiden. In sommige gevallen zoeken ze naar nieuwe landingslocaties, zoals die in Bordeaux, om hun netwerkinfrastructuur te diversifiëren. 

Het Equinix edge design van het datacenter in Bordeaux is geschikt om het groeiende gebruik van onderzeese communicatiekabels te ondersteunen. Het ontwerp maakt het mogelijk om diensten met elkaar te verbinden op belangrijke knooppunten in het netwerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home