Duitse marine wil floppydisks doen zinken

duitse marine vs floppydisks

De Duitse marines zoekt naar een moderne storage-oplossing voor enkele van zijn schepen. Floppydisks houden de vloot al decennialang drijvende.

De Duitse marine is volop bezig met de vernieuwing van zijn F123-vloot. De schepen hebben inmiddels al dertig jaar op de teller. Voor het wapenarsenaal werd al een contract getekend met Saab, maar de vloot is ook aan technologische vernieuwing toe. Daarvoor zoekt de marine nog volop naar een oplossing.

Het probleem: de besturing van de schepen is nog afhankelijk van floppydisks. De schepen werden tussen 1994 en 1996 in gebruik genomen. Destijds waren floppydisks nog het meest state-of-the-art medium voor data-opslag, maar inmiddels is de technologie hopeloos verouderd. Bovendien heeft ieder opslagmedium een beperkte houdbaarheidsdatum.

Geëmuleerde opslag

De marine heeft een aanbesteding uitgeschreven om een moderner systeem te vinden ter vervanging van de floppydisks. Er wordt gekeken naar een geëmuleerd opslagsysteem. Het zal hoe dan ook niet zo eenvoudig zijn om de floppydisks na dertig jaar zomaar te vervangen.

lees ook

Floppydisks zullen binnen vier jaar helemaal verdwenen zijn

Floppydisks hebben een archaïsche bijklank. In 2011 stopte de laatste fabrikant, Sony, met de productie van nieuwe units. Toch zijn ze nog lang niet verdwenen uit de IT-omgeving van organisaties. De Japanse overheid sloeg nog maar zeer recent floppydisks in de ban.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home