Japanse overheid verbant eindelijk floppydisks

De floppydisk wordt vandaag door 1.034 diensten gebruikt binnen de overheid. Die worden in de nabije toekomst allemaal geschrapt, met uitzondering van één dienst.

We schreven twee jaar geleden al dat floppydisks tegen 2026 helemaal zouden verdwijnen. Toch bleef Japan als grootgebruiker koppig vasthouden aan het archaïsche medium. Tot nu, want de Japanse overheid heeft het schrappen van floppydisks binnen overheidsinstanties goedgekeurd.

Taro Kono, digitale minister van Japan, deelt zijn blijdschap bij persagentschap Reuters. “We hebben we oorlog tegen de floppydisk gewonnen!”. Hij is al langer een voorstander om oude technologie zoals faxmachines te schrappen. Enkel binnen één dienst gerelateerd aan de recyclage van voertuigen blijven ze de floppydisk nog gebruiken.

De Japanse overheid heeft de digitale slag op heel wat vlakken gemist. Zo werkte de overheid bijvoorbeeld nog met een papieren systemen om alle testen en vaccinaties te registreren tijdens de covid-pandemie.

De techindustrie heeft de floppydisks al een decennium geleden de rug toegekeerd. Sony stopte als laatste grote fabrikant in 2011 met de productie van nieuwe units. Bovendien hebben fysieke opslagmiddelen een beperkte houdbaarheidsdatum. We raden iedereen die nog floppydisks gebruikt dus aan om zo snel mogelijk de gegevens te back-uppen op een moderner medium.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home