Copilot for OneDrive kent jouw bestanden zodat je pc niet meer moet zweten

Microsoft Copilot

Microsoft Copilot for OneDrive lanceert eind april als onderdeel van een betalende Microsoft 365 Copilot-licentie en bevat een bijzonder krachtige functie.

Overal Copilot waar je naar kijkt, maar van Microsoft Copilot for OneDrive worden we toch behoorlijk warm. Hiermee kan je aan de AI-assistent vragen stellen over je bestanden in de cloud. Zoiets lokaal draaien zonder AI vraagt veel meer rekenkracht dan je denkt. Dat een AI dat voor zijn rekening neemt en sneller resultaat oplevert, is bijzonder krachtig.

Copilot is vanaf nu beschikbaar voor de mobiele Microsoft 365-app, en wordt eind april uitgerold naar Copilot for OneDrive. De functie vereist een Microsoft 365 Copilot-licentie die 28,10 euro excl. btw per maand kost bovenop je huidige Microsoft-abonnement. De functie is voorlopig enkel beschikbaar voor scholen en bedrijven. Het is niet duidelijk of de AI-assistent binnen OneDrive ook beschikbaar zal zijn binnen een Copilot Pro-abonnement, de versie voor kmo’s en consumenten.

Waarom is Copilot for OneDrive zo interessant? De AI-assistent leert namelijk de inhoud van al je bestanden en kan die onmiddellijk delen met jou. Die functie vereist ontzettend veel rekenkracht om te trainen. PCWorld liet eerder een LLM los op een pdf-document dat uit 113 pagina’s bestaat. Een krachtige pc met een Nvidia GeForce RTX 4090 aan boord deed er twee uur over om dat éne document te ‘leren’.

Dat deze veeleisende functie nu in de cloud wordt gedaan door Microsoft zelf, maakt de Copilot-functie in OneDrive bijzonder interessant. In een mum van tijd kan je bestanden terugvinden, maar ook vragen stellen over de inhoud ervan. Copilot for OneDrive is compatibel met de volgende formaten: doc, dox, fluid, loop, ppt, pptx, xlsx, pdf, odt, odp, rtf, aspx, rtf, txt, htm en html.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op dinsdag 6 februari 2024. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home