Cognizant wil met Google Gemini zijn softwareontwikkeling boosten en alle medewerkers ondersteunen

cognizant

Cognizant gaat Gemini van Google Cloud implementeren om de productiviteit van haar softwareontwikkelaars te verhogen en meer dan 70.000 medewerkers op te leiden in de nieuwste AI-technologieën van Google Cloud.

Cognizant wil Gemini voor Google Cloud integreren met als doel de ontwikkelingssnelheid van softwareontwikkelaars versnellen. Dit wordt op twee manieren bereikt. Ten eerste door Cognizant-medewerkers op te leiden in het gebruik van Gemini voor softwareontwikkeling. Als tweede trap wil Cognizant de geavanceerde mogelijkheden van Gemini integreren binnen interne operaties en platformen.

Met de inzet van Gemini voor Google Cloud zullen de ontwikkelaars van Cognizant in staat zijn sneller en effectiever code te schrijven, te testen en te implementeren met behulp van AI-gedreven gereedschappen. “Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en kostenefficiëntie van het bouwen en beheren van applicaties voor klanten”, aldus Cognizant.

Door de samenwerking zullen Cognizant en Google Cloud een breed scala aan voordelen bieden aan zakelijke klanten in verschillende industrieën. Gemini moet hen helpen snel applicaties bouwen, code grondig testen en problemen snel verhelpen om de prestaties gedurende de hele softwareleveringscyclus te optimaliseren.

Investering in AI-competenties en -opleiding

In het komende jaar zal Cognizant investeren in het opleiden van meer dan 70.000 medewerkers in Google Cloud’s AI-aanbod, als onderdeel van het Synapse-initiatief om tegen 2026 wereldwijd een miljoen mensen op te leiden. Cognizant zal ook Gemini integreren in zijn reeks geautomatiseerde platformen en versnellers, te beginnen met het onlangs aangekondigde Cognizant Flowsource-platform voor ontwikkelaars.

Het integreren van generatieve AI-capaciteiten in de eigen interne operaties en platformen van Cognizant zal het adviesbureau helpen diepere inzichten te verkrijgen, processen te optimaliseren en de gebruikerservaring te verbeteren, op een veilige en verantwoorde manier. Verwachte belangrijke voordelen omvatten onder meer het verbeteren van het vermogen van Cognizant om incidentrapporten te analyseren, snel de hoofdoorzaken te identificeren en oplossingen te implementeren over zijn platformen.

Als onderdeel van Cognizant’s plannen om te investeren in diepgaande AI-gerelateerde competenties, zal het bedrijf een Gemini Studio oprichten binnen elk van zijn Cloud AI Innovation-hubs in Bangalore, Londen en Plano, Texas, om zakelijke klanten te helpen bij het bedenken, ontwerpen en schalen van AI-oplossingen. Cognizant zal ook Gemini Centers of Excellence oprichten binnen zijn nieuwe speciale Google Cloud-leveringscentra in Mexico en Roemenië. Tot slot zet Cognizant zijn uitbreiding in India voort om het succes van klanten met generatieve AI-oplossingen te versnellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home