Cognizant neemt Belcan over voor 1,3 miljard dollar

cognizant

Cognizant kondigt aan Belcan over te nemen voor een bedrag van ongeveer 1,3 miljard dollar. De overname zal Cognizant’s positie in de engineering- en luchtvaartsector versterken.

Cognizant heeft een definitieve overeenkomst getekend om Belcan over te nemen. Belcan, een leverancier van Engineering Research & Development (ER&D) diensten, bedient voornamelijk klanten in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. De overname zal Cognizant’s ER&D-capaciteiten aanzienlijk uitbreiden, vooral in de sectoren van luchtvaart en defensie.

Belcan biedt digitale engineeringdiensten aan in de commerciële luchtvaart, defensie, ruimtevaart, maritieme en industriële sectoren. Door deze overname krijgt Cognizant toegang tot een snelgroeiende markt die volgens het bedrijf 190 miljard dollar waard is en jaarlijks met meer dan tien procent groeit.

Groei- en synergievoordelen

De overname wordt verwacht meer dan 100 miljoen dollar aan jaarlijkse omzet-synergieën te genereren binnen drie jaar. De bijdrage van Belcan aan Cognizants omzet in 2024 hangt af van de timing van de afronding van de overname, maar wordt door de betrokken partijen geschat op meer dan 800 miljoen dollar op jaarbasis.

Lance Kwasniewski, CEO van Belcan, blijft aan het hoofd van Belcan, dat als zelfstandige eenheid binnen Cognizant zal opereren. Volgens Kwasniewski zal de combinatie van beide bedrijven waarde creëren voor klanten en nieuwe kansen bieden voor medewerkers.

Details van de transactie

Cognizant en Belcan hopen de overname af te ronden in het derde kwartaal van 2024, onder voorbehoud van de nodige goedkeuringen. De totale overnameprijs bestaat uit 1,19 miljard dollar in cash en 1,47 miljoen Cognizant-aandelen. Cognizant zal de contante vergoeding financieren met een mix van beschikbare middelen en schulden.

Cognizant is van plan om zijn aandeleninkoopprogramma te verhogen om het huidige aandelenaantal van 497 miljoen voor 2024 te handhaven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home