ChatGPT wordt weer minder ‘lui’

chatgpt lui

OpenAI sleutelt aan GPT-4 om ChatGPT opnieuw minder ‘lui’ te maken. De chatbot gaf de laatste maanden beperktere antwoorden dan gewoonlijk.

OpenAI lanceert vandaag een nieuwe versie van GPT-4 Turbo in preview, gpt-4-0125. “Dit model voert taken zoals codegeneratie grondiger uit dan het vorige previewmodel en is bedoeld om het aantal gevallen van ‘luiheid’ te verminderen waarbij het model een taak niet afmaakt”, staat te lezen in de opvallende releasenotities.

Gebruikers van het ChatGPT begonnen aan het einde van 2023 te merken dat de chatbot ‘luier’ werd. In plaats van taken uit te voeren, gaf de chatbot liever een ‘recept’ met richtlijnen zodat de gebruiker dat zelf kon doen. OpenAI erkende het probleem onmiddellijk en verklaarde dat dat zeker niet intentioneel was.

Door de chatbot nog eens een grondige update te geven, hoopt OpenAI dat zijn chatbot zich weer ijveriger zal tonen. Er zijn altijd wel enkele trucjes die je kan toepassen in je prompts om langere antwoorden uit ChatGPT te sleuren, zoals de chatbot vragen stap voor stap te redeneren, of een financiële stimulans beloven.

Het is niet het enige nieuws dat OpenAI heeft. Volgende week gaat een nieuwe versie van GPT-3.5 Turbo live en dit zal gepaard met een prijsdaling voor ontwikkelaars-api’s om het LLM in hun eigen applicaties te integreren. De inputprijzen zakken met vijftig procent, outputprijzen met 25 procent. Een verbeterde moderatie-api die ervoor moet zorgen dat chatbots niet ontsporen, wordt gratis aangeboden door OpenAI.

lees ook

Chatbot DPD ontspoort volledig en beledigt eigen bedrijf

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home