Is ChatGPT lui? AI-tool vraagt gebruikers om taken zelf uit te voeren

ChatGPT, de momenteel zeer bekende AI-tool van OpenAI, maakt de cirkel rond. Kant-en-klare antwoorden maken nu plaats voor handleidingen zodat gebruikers de taak zelf kunnen uitvoeren. Zijn we onze rechterhand kwijt?

AI is de hype van de voorbije maanden. Een veelgebruikte tool is ChatGPT van OpenAI. Mensen experimenteren alsmaar meer met deze creatieve tool om hun werk makkelijker gedaan te krijgen. Echter, heel wat gebruikers merkten op dat AI de laatste tijd lui geworden is en vraagt om taken zelf uit te voeren. OpenAI start een onderzoek.

Kant-en-klare content maakt plaats voor recept

Op verschillende sociale mediaplatformen waaronder Reddit en X beweren gebruikers dat ChatGPT-reacties enigszins beperkt zijn geworden. Wanneer een vraag wordt gesteld aan ChatGPT, antwoordt de AI tegenwoordig met een recept eerder dan een kant-en-klaar antwoord. Dit zou niet de formule mogen zijn van een bruikbare AI-bot.

OpenAI start onderzoek

OpenAI, de bezieler van ChatGPT, erkent het probleem. Het bedrijf geeft aan dat het veranderende gedrag niet intentioneel is. Het zou bovendien slechts specifieke prompts treffen. Volgens OpenAI ligt de oorzaak bij het feit dat ChatGPT al een maand lang geen update meer heeft gehad. Het bedrijf wijst erop dat het gedrag van AI-modellen onvoorspelbaar kan zijn.

In afwachting zijn er verschillende manieren om toch nog uitgebreide antwoorden van ChatGPT te verkrijgen. Zo zou het helpen om de tool te vragen stap voor stap te redeneren of eens diep in te ademen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home