ChatGPT krijgt een ‘beroerte’: gebruikers melden onverwachte uitkomsten 

ChatGPT zou volgens verschillende Reddit-gebruikers onverwachte antwoorden geven die als ‘volledige onzin’ worden bestempeld.  

Dinsdag werd de ChatGPT Reddit-sub overspoeld met meldingen van gebruikers over onverwachte uitkomsten van de AI-assistent ChatGPT van OpenAI. Volgens sommige gebruikers leek het alsof ChatGPT een ‘beroerte’ kreeg. Ondertussen heeft OpenAI het probleem erkend en onderzoeken ze het opvallende gedrag van de AI-chatbot. Experten speculeren momenteel over diverse oorzaken, waaronder een te hoge temperatuur of bugs. 

ChatGPT tijdelijk ‘krankzinnig’

De reacties op enkele prompts begonnen initieel zoals normaal, maar sloegen nadien over tot volledige onzin. Er staan enkele getuigenissen te lezen op Reddit waarbij ze spreken van ChatGPT die een ‘beroerte kreeg’, ‘krankzinnig werd’ of ‘ronddwaalde’.  

lees ook

Chatbot DPD ontspoort volledig en beledigt eigen bedrijf

Er is nog geen officiële verklaring bekendgemaakt over het bijzondere gedrag van ChatGPT, maar experten zijn volop aan het speculeren. Zo is er de mogelijke verklaring dat de temperatuur van ChatGPT te hoog is ingesteld. De temperatuur wordt hier gedefinieerd als de mate waarin het LLM afwijkt van de meest waarschijnlijke output. Hierdoor kan de context uit het verleden plotseling verloren gaan. Een andere speculatie heeft betrekking op het eventueel testen van OpenAI voor een nieuwe GPT-4 Turbo versie die onverwachte bugs bevat. Tot slot wordt ook gesproken over een andere bug, zoals de recent aangehaalde “geheugen”-functie.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home