ChatGPT als preview in Bing beschikbaar

bing

Microsoft integreert een AI-chatbot geïnspireerd op ChatGPT in Bing. Het resultaat is vanaf vandaag in preview beschikbaar.

Zoals verwacht kondigde Microsoft gisteren de integratie van een soort ChatGPT in Bing aan. Hiervoor organiseerde het prompt een groot nieuwsevent, enkele uren nadat Google met de eigen chatrobot Bard op de proppen kwam. Microsoft toont dat het niet achterblijft op gebied van AI-chatbots en laat zien waar de samenwerking met OpenAI voor dient. OpenAI is namelijk de ontwikkelaar van ChatGPT.

Tekst en uitleg

Momenteel is de technologie voor iedereen in preview in het Engels uit te testen. Het werkt met verschillende vooraf ingestelde zoekopdrachten waarop de chatbot je van antwoord kan voorzien.

Bing stelt momenteel zelf enkele vragen voor die je als gebruiker kan laten beantwoorden.

De chatbot beantwoordt je vraag aan de zijkant van de zoekopdracht. Bijvragen stellen of meer verduidelijking vragen bij het antwoord is niet mogelijk zolang de functionaliteit in preview staat.

Naast het beantwoorden van vragen kan de chatbot helpen met het schrijven van teksten. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een bericht voor sociale media of een e-mail in je online postvak. Verder is er de mogelijkheid dat de chatbot zelf bijvragen zal stellen om tot het juiste resultaat te komen. Dit gebeurt bij complexe vragen, zoals de vraag: “Welke tv zal ik kopen?”

Korte preview

De preview zal in de komende weken plaats maken voor de algemene beschikbaarheid. De functie zal dan eveneens naar de mobiele zoekmachine uitbreiden. Gebruikers kunnen dan vragen stellen tot 1.000 tekens lang. Gewone zoekresultaten zullen ook steeds beschikbaar blijven.

Om sneller toegang te krijgen tot de technologie kan je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Volgens Microsoft kom je hoger op de wachtlijst te staan als je inlogt met je Microsoft-account, de Microsoft-standaardinstellingen draait op je pc en de Bing-app downloadt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home