Celonis voegt AI-assistent toe aan diensten

Celonis

SaaS-bedrijf Celonis lanceert zijn eigen AI-assistent. Die moet zijn klanten helpen bij het vereenvoudigen van hun processen.

Het Duitse Saas-bedrijf Celonis introduceert Process Copilot, een generatieve AI-assistent. De digitale copiloot gaat deel uitmaken van de reeds bestaande AI-suite binnen het platform van Celonis.

Trust the process

Process Copilot is de blikvanger van Celonis’ eigen evenement Celosphere 2023. Dat loopt nog tot vandaag in thuishaven München. Process Copilot is een evolutie van zijn LLM for PQL Generation, een tool die eerder dit jaar werd voorgesteld. Celonis lanceert wel vaker nieuwigheden tijdens Celosphere. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld het geval voor Process Sphere en Business Miner.

De bedoeling van deze assistent is volgens Celonis om de interactie met zijn klanten te vereenvoudigen. Via de interface kunnen analisten rechtstreeks vragen stellen en inzichten bekomen, aldus Senior Product Marketing Manager Paige Andrews.

lees ook

Celonis en Emporix optimaliseren verkoop met nieuw Commerce Execution Platform

Celonis wil dat zijn klanten sneller en eenvoudiger nieuwe waardevolle opportuniteiten ontdekken dankzij Process Copilot. Gebruikers kunnen eerst vragen stellen over hun eigen processen, om vervolgens verschillende manieren voor verbeteringen te genereren. Van daaruit kan een bedrijf dan gericht actie ondernemen.

Er zijn verschillende zaken die Process Copilot aanbiedt:

  • Uitgebreid begrip van natuurlijk taalgebruik
  • Verschillende vraagsuggesties
  • Geïntegreerde filters voor het Celonis-platform
  • Gerichte acties (tabellen, grafieken, e-mails)

Momenteel bevindt Process Copilot zich nog in de bètafase. De AI-assistent is al wel beschikbaar voor geselecteerde Celonis-klanten.

Het bedrijf is populair in de tech-wereld. Vorig jaar waren er twee verschillende pogingen tot een overname, maar dat ging telkens niet door.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home