Celonis koopt rivaal voor betere compatibiliteit met Power Platform

rhdr

Een Duits onderonsje: Celonis koopt rivaal Process Analytics Factory voor een onbekend bedrag en opent hiermee een lijntje naar Microsofts Power Platform.

Data process mining-bedrijf Celonis haalt met sectorgenoot Process Analytics Factory extra expertise in huis binnen het Microsoft ecosysteem. Volgens Celonis zullen de miljoenen gebruikers nu terecht kunnen op het Microsoft Power Platform om het huidige Execution Management System efficiënter te maken. Die laatste helpt bedrijven om operaties te stroomlijnen door data te analyseren binnen dagelijkse activiteiten.

Process mining zoomt in op de data om inefficiënties te herkennen. Het verschilt hiermee van het bekendere RPA (Robotic Process Automation) dat met een automatisch proces werkt om die inefficiënties te verwijderen.

Celonis gebruikt binnen zijn huidige platform artificiële intelligentie om veranderingen te suggereren en simulaties te maken van alternatieve businessprocessen. Verantwoordelijken kunnen die dan testen over verschillende operationele veranderingen alvorens ze te implementeren om te zien wat het best werkt.

Vorig jaar haalde Celonis nog 1 miljard dollar op in een succesvolle financieringsronde. De totale waarde werd toen berekend op 11 miljard dollar. Het bedrijf bekijkt of een IPO opportuun is, maar rond die plannen bestaat er nog geen timing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home