Celonis haalt 1 miljard dollar op in succesvolle financieringsronde

rhdr

Process mining start-up Celonis haalt 1 miljard dollar op tijdens een erg succesvolle investeringsronde. Het bedrijf lijkt zich stilaan klaar te maken voor een beursgang.

Celonis heeft een bijzonder lucratieve investeringsronde achter de rug. De start-up haalde 1 miljard dollar op en ziet zijn waardering zo klimmen naar 11 miljard dollar. Het bedrijf is gespecialiseerd in process mining, en die technologie wint dag na dag aan belang.

Process mining

De software van Celonis kijkt naar de data die een onderneming genereert om zo inefficiënties aan het licht te brengen. Logbestanden, facturen en logistieke data voeden onder andere de algoritmes. Zo kan de process mining-software ontdekken wanneer een organisatie bijvoorbeeld te veel of te weinig voorraad inslaat, of een filiaal niet naar behoren presteert.

De tool legt de innerlijke werking van bedrijven bloot zodat ze kunnen optimaliseren. Dat is vaak de eerste stap in de implementatie van RPA, waarbij repetitieve processen worden geautomatiseerd. Process mining-technologie brengt aan het licht welke processen voor automatisering vatbaar zijn.

IPO

Celonis sleutelt aan tools op maat van specifieke sectoren en niches om zijn aanbod uit te breiden. Daarmee hoopt het bedrijf te groeien. De investering van 1 miljard dollar helpt zo uitstekend om het aanbod sterk uit te breiden.

lees ook

Ontdek hoe het werk in je bedrijf écht gebeurt met process mining

Het bedrijf laat verder weten dat het Carlos Kirjner als CFO heeft aangesteld. Kirjner heeft ervaring bij Google en is zo het juiste profiel om een eventuele beursgang in de toekomst te leiden. Het lijkt er stilaan op dat Celonis de juiste kaarten in handen heeft voor een IPO, al bestaat er nog geen timing voor die plannen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home