Cegeka en Imec bouwen met Vlaamse overheid Smart Data Space voor slimme regio-ambitie

Data

Slimme, digitale technologieën moeten van Vlaanderen een regio maken die om kan gaan met milieu- en mobiliteitsuitdagingen. De data verzameld door deze technologieën zal goed benut moeten worden om de dromen te laten uitkomen. Digitaal Vlaanderen bouwt daarom aan het platform Smart Data Space en laat Cegeka en Imec eraan meebouwen.

Tegen het einde van dit jaar moet een Vlaamse Smart Data Space tastbaar zijn. Cegeka zegt namelijk in een persmededeling dat een voorbeeldreferentie voor 2023 een feit moet zijn. Samen met Imec, bouwen zij mee aan de Smart Data Space. Digitaal Vlaanderen leidt het project.

Europese koploper

“Een team van een 10-tal IT’ers zal dit project ontwikkelen. De realisatie van het Smart Data Space past in de Europese ambitie om de ontwikkeling van sensordata, IoT en smart cities te stimuleren”, zegt Kim Peeters, Director Flanders Digital bij Cegeka.

lees ook

Europese Commissie wil ‘eerlijke en innovatieve data-economie’ bouwen met Data Act

De Vlaamse Regering lijk het verder te menen met deze Europese ambities. Ze wil van Vlaanderen de Europese koploper maken op vlak van slimme regio’s, slimme steden en IoT. De plannen realiseren vraagt nog heel wat werk. De realisatie van Smart Data Space is nodig om de basis te leggen voor de Vlaamse plannen.

Sensordata laten stromen

Eens gerealiseerd, moet de Smart Data Space sensordata laten stromen tussen zowel publieke als private partijen uit de slimme regio. Verzamelde data zijn in theorie zo optimaal te benutten voor een reeks van slimme en tegelijk duurzame toepassingen.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home