Cegeka koopt Microsoft Azure Expert MSP DexMach

Cegeka kondigt vandaag aan alle aandelen over te nemen van DexMach. De capaciteiten van het bedrijf op vlak van public cloud worden daarmee versterkt.

Voor Cegeka is de overname erop gericht de public cloud te versterken. DexMach heeft volgens het bedrijf de troeven in handen om het ontwikkelen van schaalbare cloudomgevingen volgens de meest geavanceerde standaarden en de strengste kwaliteitvereisten op vlak van cybersecurity, mogelijk te maken.

De expertise is nodig voor het bedrijf om mee te zijn met de nieuwste technologieën die Cegeka benoemt als de ‘trinity of innovation’. Het gaat dan over het samenspel tussen 5G, AI en de hybride cloud.

“De verregaande public cloud expertise van DexMach is een troef die we kunnen inzetten om onze torenhoge ambities waar te maken”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

Drie Azure Expert MSP’s in België

DexMach is een Azure Expert Managed Service Provider (MSP) in België. Buiten DexMach zijn er nog twee andere spelers in ons land in dit veld.

Het bedrijf zal in eerste instantie apart blijven opereren. De overname heeft daarmee voordelen voor beide partijen, vindt Kurt Van Hoecke, CEO van DexMach: “De krachtenbundeling tussen DexMach en Cegeka biedt ons de mogelijkheid om onze klanten op grotere schaal en binnen een breder service portfolio te bedienen. Binnen de Cegeka-groep krijgen we nu de kans om onze expertise verder te ontwikkelen en te laten groeien in een grote Europese organisatie.”

Hoeveel de overname Cegeka kostte, deelt het bedrijf niet mee in het persbericht.

Europese expansie

Eerder dit jaar nam Cegeka ook de Zweedse dataspecialist Solver over. De overname kaderde in de ambitie om Europees te groeien. De pas aangekondigde overname past minder duidelijk in de plaatje, maar kan voor de Belgische markt wel van belang zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home