Bing Chat Enterprise clasht niet met Europese dataregels

bing chat

De Europese regels rond de bewegingsvrijheid van data vormen geen obstakel voor de zakelijke variant van Bing Chat, meent Microsoft met zekerheid te weten.

Microsoft stelde in juli Bing Chat Enterprise voor, een nieuwe versie van de chatbot bestemd voor zakelijk gebruik. Bing Chat Enterprise neemt alle zorgen van bedrijven omtrent het gebruik van AI op de werkvloer omdat het anders dan ChatGPT je bedrijfsgeheimen niet deelt met andere gebruikers. Dat benadrukte Microsoft al tijdens de aankondiging en de softwarereus publiceerde een blog om daar nog dieper op in te gaan.

Een belangrijk verschil is dat je gesprekken met Bing Chat Enterprise privé zijn. Dat betekent dat Microsoft belooft de inhoud niet te gebruiken om de bot verder te trainen. Om helemaal zeker te zijn dat niemand kan meelezen, kan je Bing Chat Enterprise ook enkel gebruiken met een zakelijk Microsoft-account en wordt de chatgeschiedenis na elk gesprek leeggemaakt.

Bing Chat Enterprise zal verder ook geen toegang hebben tot je Word-documenten of andere typen bedrijfsbestanden (hiervoor werkt Microsoft aan een andere copiloot). Externe appontwikkelaars zullen hun plug-ins ook niet aan deze versie van Bing mogen hangen om de data af te schermen van externe partijen, inclusief Microsoft. Advertenties zijn mogelijk, maar geen gepersonaliseerde.

Vrij verkeer van data

Voor Europese gebruikers is er nog een extra maatregel genomen. Microsoft is zich ervan bewust dat het de data van zijn Europese klanten niet zomaar buiten Europa mag vervoeren. De prompts die je in Bing ingeeft, worden in de datacenters van Microsoft verwerkt tot een antwoord. Omdat het bij de Enterprise-variant om niet-geïdentificeerde gegevens gaat, vallen die buiten de Europese datasoevereiniteitsregels en mogen je prompts dus wel heel de wereld rondreizen.

Hiermee lijkt een belangrijke potentiële valkuil te zijn overwonnen. Meta lanceerde zijn Threads-platform tot heden nog niet in Europa omdat ze de koppeling tussen Threads- en Instagram-accounts niet kunnen verantwoorden volgens de Europese regels. Voor Bing Chat Enterprise lijkt er geen probleem te zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home