AWS breidt Bedrock uit met nieuwe AI-modellen

Bedrock

AWS breidt de mogelijkheden van zijn AI-trainingsdienst Bedrock uit. Er komen nieuwe modellen en de cloudreus voorziet ook automatisering.

AWS stopt nieuwe AI-modellen in Bedrock. De dienst is voortaan compatibel met nieuwe modellen van Cohere, Anthropic en Stability AI. Bedrock is een volledig door AWS beheerde dienst die klanten de mogelijkheid geeft om relatief eenvoudig fundamentele modellen bij te trainen en aan te passen op basis van hun noden en met hun eigen data. Dat gebeurt op de HPC-infrastructuur van AWS in de cloud, zonder dat gebruikers daarvoor de complexe infrastructuur zelf moeten beheren.

Nieuwe modellen

Cohere is een volledig nieuwe toevoeging aan het portfolio van model-providers voor Bedrock. Het bedrijf heeft het Command-model, dat gespecialiseerd is in tekstsamenvattingen en dialoog. Embed is een gerichter model dat vooran gespecialiseerd is in de interpretatie van zoekopdrachten in verschillende talen.

lees ook

AWS gaat Microsoft achterna met generatieve AI maar zonder OpenAI

Anthropic werkte al samen met Bedrock, en voorziet nu zijn Claude 2-model. Dat volgt zoals de naam suggereert Claude op. Het model is in staat om ongeveer 75.000 woorden in één keer als prompt te verwerken.

Stability AI is gekend van Stable Diffusion. Modellen van dit bedrijf zetten tekst om in realistische beelden. Concreet integreert AWS Stable Diffusion XL 1.0.

Automatisering

AWS wil modellen in Bedrock verder meer mogelijkheden geven via automatisering. Dat neemt de vorm aan van agents, waar een model beroep op gan doen om een bepaalde actie uit te voeren. Denk aan een agent die een chatbot gebaseerd op generatieve AI de mogelijkheid geeft om te interageren met een bookingwebsite voor vluchten of hotels. De agents vormen een soort tussenlaag die API-calls door een model moet vereenvoudigen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home