Apple investeert naar schatting bijna 5 miljard dollar in AI-servers voor 2024

Apple zou zijn investeringen in de ontwikkeling van AI stevig gaan opvoeren. Voor volgend jaar zou de aankoop van achttien- tot twintigduizend AI-servers op de planning staan. Die worden hoogstwaarschijnlijk uitgerust met de Nvidia HGX H100 8-GPU.

Volgens een nieuw rapport van analist Ming-Chi Kuo gaat Apple tussen de 18.000 en 20.000 AI-servers aankopen voor 2024. Die zouden worden uitgerust met de Nvidia HGX H100 8-GPU. Dat deelt Ming-Chi via het platform Medium. Het totaalbedrag van die aankoop zou 4,75 miljard US dollar zijn.

Blik op de nabije toekomst

AI is overal en groeit nog steeds als digitale kool. Een bedrijf als Apple kan dus niet achterblijven. Voor dit jaar kocht het Amerikaanse bedrijf volgens Ming-Chi ook al enkele duizenden AI-servers aan, voor een bedrag van 620 miljoen US dollar.

Het verschil in hoeveelheid tussen dit jaar en 2024 zou vooral te wijten zijn aan de te kleine voorraad bij Nvidia en niet aan terughoudendheid van Apple. De chipbakker verkocht nochtans letterlijk al tonnen GPU’s de afgelopen tijd. Ming-Chi vermeldt wel dat Apple zijn bestelling iets later opgaf dan de andere grote klanten van Nvidia.

lees ook

‘Nvidia werkt aan ARM-CPU voor Windows-computers’

Hoewel de analist vooral de Nvidia HGX H100 8 verwacht, ontworpen voor de training van AI, ziet hij in de toekomst ook een rol voor de Blackwell B100-GPU. Die komt er volgend jaar aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home