Apple integreert niet toevallig Google’s Gemini AI in iPhones 

google gemini

Apple is naar verluidt in gesprek met Google om Gemini AI te integreren in iPhones. 

Apple loopt achter in de AI-ontwikkeling maar probeert dankzij de samenwerking met Google een sterk front te vormen tegen AI-gigant OpenAI, dat gesteund wordt door Microsoft. Apple zou naar verluidt in gesprek zijn met Google om Gemini AI te integreren in zijn iPhones. Niet toevallig koos Apple voor Google, aangezien de zoekgigant miljoenen aan Apple geeft om zijn zoekmachine te gebruiken. 

Google als logische keuze

Het zal nog enkele jaren duren voordat Apple met een AI-model op de proppen komt dat kan evenaren aan Gemini of OpenAI. Achterblijven is geen optie, en dus wil Apple het AI-model van Google integreren in zijn iPhones. Ook Google haalt hier profijt uit aangezien het bedrijf een manier nodig heeft om zijn AI naar apparaten te brengen. Apple heeft een AI-model nodig om de AI-race te volgen, Google heeft een snelle manier nodig om zijn AI naar apparaten te brengen. Beide bedrijven hebben elkaar dus niet toevallig gevonden.  

lees ook

Google excuseert zich voor onnauwkeurige beeldgeneratie Gemini 

Apple zal Gemini naar verluidt kunnen toepassen als cloudgebaseerde generatieve AI-engine voor Siri en andere iPhone-apps. De modellen van Apple zouden naar de komende iOS 18 gebracht kunnen worden voor AI-taken op het apparaat. Hoewel Apple ook met andere of zelfs meerdere AI-bedrijven in zee zou kunnen gaan, is samenwerken met Google de meest logische keuze. Dit voornamelijk omdat Google al miljoenen aan Apple geeft om zoekopdrachten naar de Safari-browser te brengen.  

Regelgeving

De samenwerkingen tussen dergelijk grote bedrijven zorgt voor een bezorgdheid op gebied van regelgeving. De nieuwe AI-wetgeving heeft reeds heel wat losgewerkt bij bedrijven zoals Google, die recent werden aangeklaagd vanwege de dominantie op het gebied van zoekactiviteiten, en de manier waarop het bedrijf Apple betaalt om zijn zoekmachine te gebruiken.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home