Amazon voorziet gratis AI-lessen

ai hacker

De tech-wereld gaat volop voor AI, dat is al lang niet meer tegen te houden. Daarom lanceert  Amazon Web Services het initiatief AI Ready.

Het Amerikaanse AWS van Amazon lanceert deze week het project AI Ready. Dat is een initiatief om niet minder dan twee miljoen mensen te leren werken met artificiële intelligentie.

Alle leeftijden

AI Ready bestaat uit cursussen, studiebeurzen en een samenwerking met code.org, een website waarop mensen kunnen leren coderen. De bedoeling is om twee miljoen mensen klaar te stomen voor lucratieve carrières met een focus op generatieve AI. Het initiatief heeft een ambitieuze deadline en dat is 2025.

Het project is vooral voor ontwikkelaars en andere professionals in technologie, maar AWS kijkt ook naar de jeugd en richt zich eveneens op middelbare scholieren en universiteitsstudenten. Amazon gaat 12 miljoen US dollar verdelen over 50.000 studiebeurzen van de Amerikaanse educatieve organisatie Udacity. Die zijn bestemd voor scholieren en studenten uit kansarme buurten overal ter wereld.

Samen met code.org gaat AWS begin december coderingsuurtjes voorzien voor zowel leerlingen als onderwijspersoneel, van de kleuterklas tot het middelbaar. Dat is ter gelegenheid van de Amerikaanse computerweek.

Naast deze projecten voorziet Amazon ook gratis lessen in cloud-computing. Daarin wil het bedrijf niet minder dan 29 miljoen mensen wereldwijd de nodige skills geven tegen eveneens 2025.

lees ook

AWS biedt GPU-capaciteit aan zoals hotelkamers

Lessenpakket

De volgende trainingen voor ontwikkelaars en technische profielen zijn gratis te volgen via AWS Skill Builder:

  • Basis prompt-engineering
  • Low-code machine learning op AWS
  • Taalmodellen bouwen op AWS
  • Starten met Amazon Transcribe
  • Generatieve AI-applicaties bouwen met Amazon Bedrock

Studenten en beginnelingen kunnen deze zaken dan weer gratis leren met Amazon:

  • Introductie tot generatieve AI
  • Leerplan generatieve AI voor beslissingsnemers
  • Introductie tot Amazon CodeWhisperer

Volgens een bevraging van Amazon is bijna driekwart van de relevante werkgevers op zoek naar AI-talent en is dat momenteel niet eenvoudig. Dat is een open deur intrappen, maar het is positief dat een heel aantal mensen die kans nu krijgt.

Of Amazon’s eigen LLM Olympus ook aan bod gaat komen, is nog niet geweten. Het bedrijf investeert ook puur zakelijk in AI, recent kreeg Anthropic nog vier miljard US dollar van Amazon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home