Zoom lanceert end-to-end encryptie

zoom

De hoogste vorm van beveiliging online is end-to-end encryptie. Hiermee ben je zeker dat niemand je gesprekken kan afluisteren. Zoom ondersteunt vanaf nu deze functionaliteit, maar legt tegelijk een aantal beperkingen op.

Zoom kende dankzij het coronavirus een explosieve groei. Tijdens de eerste lockdown groeide het op een maand tijd met 100 miljoen gebruikers tot 300 miljoen in totaal. De app klom onmiddellijk naar de top van elke lijst op Android en iOS, maar de bliksemsnelle groei bracht ook een belangrijk nadeel met zich mee: hackers.

De populaire tool werd het mikpunt van malafide gebruikers waardoor het zich moest reppen door tal van security-updates uit te rollen in plaats van nieuwe functies. Het heeft intensief gewerkt om Zoom optimaal te beveiligen de afgelopen maanden, met als kers op de taart end-to-end encryptie die eind vorige maand werd uitgerold.

Met beperkingen

De nieuwe beveiliging brengt een paar nadelen met zich mee. Zo kunnen deelnemers enkel deelnemen vanaf de Zoom desktopapp of de mobiele app. Via een internetbrowser, Zoom Room of inbellen met je telefoon is niet mogelijk met deze hoogste vorm van encryptie.

Andere functies zoals cloudopnames, live transcriptie, breakout rooms, polls en één-op-één-chats zijn niet mogelijk. Pas wanneer de host aanwezig is, kunnen deelnemers zich melden. De optie is tot slot enkel beschikbaar voor betalende gebruikers van Zoom.

Wil je de functie inschakelen bij jezelf of binnen je bedrijf? Volg dan hieronder ons stappenplan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home