Schakel bij Zoom end-to-end encryptie in voor extra veiligheid

Krik krak sleutel in de zak

zoom encryptie

Zoom biedt voortaan de ultieme vorm van beveiliging aan, maar koppelt daar tegelijk een paar nadelen aan. Zo moet iedereen de functie hebben ingeschakeld, of het heeft geen nut. Is dat een drama? Nee, want de klassieke encryptie die Zoom aanbiedt is in de meeste gevallen ook prima.

End-to-end encryptie zorgt ervoor dat niemand kan meeluisteren in je gesprekken. Deze instelling is belangrijk voor belangrijke zakelijke meetings, besprekingen rond onderzoeken en andere gevoelige materie. Het brengt wel een paar nadelen met zich mee. Zo kunnen deelnemers enkel deelnemen vanaf de Zoom desktopapp of de mobiele app. Via een internetbrowser, Zoom Room of inbellen is niet mogelijk met deze hoogste vorm van encryptie.

Andere functies zoals cloudopnames, live transcriptie, breakout rooms, polls en één-op-één-chats zijn niet mogelijk bij end-to-end encryptie meetings. Niemand kan bovendien de virtuele meeting vervoegen tot de host er is. Tot slot kunnen enkel betalende klanten van de optie gebruik maken.

Aan de slag

Akkoord met dit allemaal? Dan moet je eerst naar de Zoom webportaal surfen en op Settings klikken in het navigatiemenu. Daar klik je op Meeting en vervolgens Security. Kies hier bovenaan de optie Allow use of end-to-end encryption. Zoom vraagt daarna duidelijk of je de functie wil bevestigen. Wie de optie niet kan aanvinken, moet bij de IT-administrator een babbeltje doen.

Daarna kan je onder Security het niveau van encryptie kiezen. De standaard Zoom Enhanced Encryption optie is in vele gevallen al prima. Wie echt End-to-end Encryption wil, moet dat hier manueel selecteren.

Tot slot is het belangrijk dat iedereen in je call de optie heeft aangevinkt, anders heeft het geen nut. Je weet als gebruiker dat je instellingen juist staan wanneer je een groen schildje hebt staan links bovenaan het Zoom-venster.

lees ook

Deze vijf trends beïnvloeden vandaag de werkplek op kantoor

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home