Zoom IQ for Sales en nieuwigheden voor Zoom Events beschikbaar

Zoom krijgt enkele updates die bedrijven op twee vlakken moeten ondersteunen. Enerzijds bij het verlenen van een goede klantenervaring. Anderzijds bij het ondersteunen van personeel dat vanaf eender waar kan werken.

Het communicatieplatform Zoom breidt Zoom Events verder uit en integreert tegelijk de nieuwe tool Zoom IQ for Sales. “Na onze recente lancering van Zoom Contact Center, zijn Zoom IQ for Sales, net als onze laatste verbeteringen aan Zoom Events, nieuwe stappen in de reis van Zoom naar nieuwe mogelijkheden voor klantenervaringen en flexibele samenwerking in bedrijven”, vertelt Oded Gal, Chief Product Officer bij Zoom in de persmededeling.

Zoom IQ for Sales

Het communicatieplatform krijgt de nieuwe functie Zoom IQ for Sales. Het gaat om een toevoeging voor videovergaderingen die inzichten haalt uit interacties. De functie stelt onder andere vervolgstappen voor, maakt risicoanalyses en beschikt over een zoekfunctie.

Bron: Zoom

De functie is onmiddellijk beschikbaar voor klanten van Zoom Meetings. De uitgave op de mobiele app laat nog even op zich wachten. Verder integreert de functie in Salesforce en digitale agenda’s Google Agenda, Office 365 en Exchange.

Zoom Events Backstage

Zoom Events is nog relatief nieuw, maar het communicatieplatform werkt er hard aan om de omgeving zo goed mogelijk hybride evenementen te laten ondersteunen. Nu lanceert het bedrijf Backstage, van daaruit kunnen sprekers en organisatoren van een digitaal event zich alvast mengen in chats voor ze zelf hun presentatie geven. Sprekers kunnen ook schermdelen oefenen voordat ze publiekelijk spreken.  

De functie werd al eerder aangekondigd, maar nu wordt het duidelijk dat de functie eind april beschikbaar zal zijn.

Verder maakt Zoom twee kleine aanpassingen in Zoom Webinar. Daar is het voortaan mogelijk reacties te sturen in de vorm van emoji’s. Voor de spreker en het publiek verschijnen de reacties in de rechts onder.

Bron: Zoom

Verder krijgen sprekers de mogelijkheid een commerciële achtergrond te plaatsen achter de videotegels. Panelleden kunnen voortaan ook een digitaal naamkaartje krijgen, wat het duidelijk maakt voor het publiek wie aan het woord is.

Bron: Zoom

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home