Zoom AI Companion spreekt voortaan (een beetje) Nederlands

Zoom breidt de taalondersteuning van zijn Copilot-concurrent AI Companion uit. Ook Nederlands is aan de beurt.

De Zoom AI Companion kan voortaan Nederlandstalige vergaderingen samenvatten. Nederlands is één van de 36 talen waarin de AI Companion vergaderingen mee kan volgen. Die talen worden automatisch gedetecteerd: gebruikers hoeven niet langer een hoofdtaal aan te geven.Na een meeting krijgen deelnemers die de functie gebruiken een samenvatting van wat er gezegd is. Tijdens de vergadering kan je ook vragen stellen aan de companion.

Ingebakken AI

Zoom lanceerde de AI Companion in 2023. De oplossing zit geïntegreerd in het abonnement van betalende gebruikers en kost hen niets extra. De functionaliteit gaat verder dan alleen vergaderingen van samenvattingen. Zo is er de Team Chat-functie, waarbij de Companion snel berichten kan genereren op basis van eerdere gesprekken, lengte en sentiment. Daarvoor ondersteunt Zoom nu negen talen, maar nog niet het Nederlands. Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Japans en twee variaties van Chinees zitten wel ingebakken.

Zoom positioneert zich als een alles-in-één platform voor samenwerking, en wil het stigma van ‘enkel’ een videotool te zijn van zich afwerpen. De ingebakken AI-capaciteiten zonder meerprijs spelen daarbij een belangrijke rol. Dat Nederlands nu ook gedeeltelijk beschikbaar is, kan Zoom als troef naar voren schuiven. Toch is Zoom bij ons niet zo populair, vergeleken met Microsoft Teams. Dat blijkt tenminste uit de voorlopige resultaten van onze poll.

Poll: Platform voor videovergaderingen

"*" indicates required fields

Welk platform gebruik jij voornamelijk voor videovergaderingen?*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home