WhatsApp werkt aan meer privacy met Laatst Gezien en Online

WhatsApp mobiel

Binnenkort wordt het mogelijk om aan te passen wie ziet of je Online bent bij WhatsApp, of wanneer je dat laatst bent geweest. De berichtendienst sleutelt aan de functie al zal het nog even duren voor die beschikbaar komt.

WhatsApp gaat het mogelijk maken voor gebruikers om hun online status te verbergen. De berichtendienst werkt aan een granulair controlemechanisme voor wie kan zien of je online bent. Ook je Laatst gezien-status zal je kunnen verbergen. De nieuwe privacyvriendelijke functies complementeren bestaande functionalteit waarbij je ervoor kan kiezen om niet te laten zien of je een bericht wel of niet gelezen hebt.

Opties

Waar je bij de blauwe vinkjes voor een alles-of-niets-dilemma staat, krijg je voor je Online-status meer opties. Je zal ervoor kunnen kiezen om niemand te laten zien wanneer je online bent of was, enkel je contacten, je contacten minus enkele uitzonderingen of gewoon iedereen. Je keuze zal in twee richtingen werken. Kies jij ervoor om je schoonmoeder geen toegang meer te geven tot je Online en Laatst Gezien-status, dan wordt het automatisch onmogelijk om die gegevens bij haar te zien.

lees ook

WhatsApp ondersteunt nu ook migratie van chathistoriek van Android naar iPhone

Wabetainfo ontdekte de nieuwigheid, die echter nog niet tot in het bèta-kanaal is geraakt. Het is dus vermoedelijk nog enkele maanden wachten op een finale release van de functie. De extra privacy-instellingen zijn wel zeer welkom. WhatsApp wordt vandaag immers ook voor professionele communicatie gebruikt. Met de nieuwe instellingen kan je ervoor zorgen dat vrienden en naaste familie wel gewoon kunnen zien dat je online bent, maar je baas en collega’s niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home