WhatsApp als toekomstige event-planner?

Is het binnenkort niet meer nodig om afspraken via WhatsApp in een kalender of agenda te zetten? Bepaalde berichten suggereren dat in elk geval.

Volgens de niche-website WABetaInfo werkt Meta aan een functie voor WhatsApp om events te plannen en registreren in groepsgesprekken.

WhatsApp nodigt uit

De bètaversie 2.23.21.12 van WhatsApp voor Android zou een nieuwe functie voor evenementen bevatten. Daarmee kunnen deelnemers (of alleen de beheerders van een groep, dat is niet duidelijk) een evenement aanmaken en managen. WABetaInfo deelde via X een screenshot met de mogelijkheden van de nieuwe feature.

Je kan een evenement aanmaken in de app, inclusief naam, omschrijving en datum. Vervolgens kan je dat delen in de groep, zoals een foto of een bestand. Je hebt bovendien de mogelijkheid om een locatie toe te voegen of een geplande videocall, als het een virtueel gebeuren is (of misschien voor wie niet in real life kan deelnemen).

Ceci n’est pas un berichten-app meer

Na de functie Kanalen lijkt het erop dat WhatsApp met deze nieuwigheid nog net iets meer de richting van Facebook uitgaat. Hoewel het ook aan de kalender-functie van Outlook doet denken.

lees ook

WhatsApp beschikt binnenkort over Meta AI

Met Meta als poortwachter zal het ook afwachten zijn of WhatsApp met deze toekomstige functie ook aan de Digital Markts Act dacht. Kunnen we binnenkort een Doodle aanmaken, rechtstreeks in de groene app?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home