WhatsApp rolt stemberichten uit die je eenmalig kan beluisteren

whatsapp

Eenmalig beluisterbare berichten in WhatsApp wordt nu door bètatesters geëvalueerd. Een latere uitrol naar alle gebruikers staat op de planning.

Na het nieuws dat WhatsApp voortaan passkeys ondersteunt, is daar al een volgende nieuwe functie. Volgens WABetaInfo zit in de nieuwste bètaversie van WhatsApp een functie om stemberichten te sturen die je maar één keer kan beluisteren. Bij ons zien we de functie nog niet als bètatester, maar de kans is groot dat de nieuwe functie gestaag wordt uitgerold naar testers.

De functie werkt gelijkaardig aan de huidige eenmalige weergave van foto’s en video’s. Met deze optie verdwijnt de media onmiddellijk wanneer die wordt geopend door de ontvanger. WhatsApp blokkeerde later het maken van screenshots of de schermopnamefunctie op smartphones.

Voorlopig werkt de functie enkel in de bètaversie van WhatsApp. Jezelf inschrijven op de bèta met een Androidtelefoon doe je door op deze link te klikken en in te loggen met je Google-profiel. Wie een iPhone heeft, moet via TestFlight werken. Voorlopig is het aantal slots volzet binnen iOS.

Wanneer de functie breed wordt uitgerold, is niet duidelijk. Doorgaans duurt het tussen de vier en acht weken tot een bètafunctie publiek wordt uitgerold, maar soms kan het langer duren.

lees ook

WhatsApp wordt een beetje Facebook met introductie Kanalen

WhatsApp voegt regelmatig nieuwe functies toe. Zo werkt het aan een mogelijkheid om events te plannen in chatgroepen en kan je binnenkort Meta AI gebruiken als chatassistent. Begin vorige maand krikte het nog de kwaliteit van je foto’s en video’s op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home