WhatsApp finaliseert tool voor overstap van Android naar iOS en hint naar 2FA op desktop

Whatsapp android ios

WhatsApp is bijna klaar om een veelgevraagde functie volledig uit te rollen. Daardoor wordt het mogelijk om over te stappen van besturingssysteem op je smartphone zonder chatberichten te verliezen. Voor de desktop en webversie lijkt het platform aan de mogelijkheid tot tweefactorverificatie te sleutelen.

Er staat een nieuwe versie van WhatsApp te wachten voor een breder publiek. Uit de bètaversies blijkt dat twee veel gevraagde functies zo binnenkort waarschijnlijk hun intrede doen.

Van Android naar iOS

De transfertool om de berichtgeschiedenis van Android over te zetten naar iOS is bijna klaar. De functie werd in de bèta van WhatsApp voor iOS gezien in versie 22.2.74. Screenshots van WABetaInfo laten nu zien dat de functie ook in versie 2.21.20.11 voor Android werd uitgegeven.

Het communicatieplatform kondigde in de zomer van 2021 al aan dat het mogelijk werd over te stappen van iOS naar Android, zonder chatberichten te verliezen. Enkele maanden later werd deze functie uitgerold naar Samsung en later naar Pixel-toestellen van Google. Hoe je de overstap probleemloos laat verlopen met een Samsung-toestel, vind je hier.

WABetaInfo deelde enkele screenshots van de nieuwe functie en daaruit lijkt de applicatie om toestemming van de gebruiker te vragen voordat het migratieproces begint. Verder heb je de applicatie ‘Stap over op iOS’ nodig, te vinden in de Play Store.

2FA

De desktop en webversie van WhatsApp lijkt binnenkort dan weer veiliger te worden. Het communicatieplatform rolt daarvoor tweefactorverificatie uit naar deze gebruikers. WABetaInfo publiceerde daarvoor een apart artikel waarin de voorgang van de uitrol van deze applicatie staat beschreven. Wanneer en of beide functies worden uitgegeven is momenteel nog niet bekend.

lees ook

Waar je moet op letten bij 2FA of tweestapsverificatie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home