WhatsApp verbergt voortaan standaard je online status voor onbekenden

WhatsApp

WhatsApp rolt een nieuwe functie uit naar zijn gebruikers. Daardoor wordt het onmogelijk voor onbekenden om te zien wanneer je de laatste keer online was.

De privacy in WhatsApp wordt een stukje verhoogd. Het communicatieplatform gaat namelijk je online status verbergen voor onbekenden. Voor die aanpassing verandert WhatsApp de standaardinstellingen van het platform. Eerder stond standaard ingesteld dat iedere WhatsApp-gebruiker kon zien wanneer je voor het laatst online verscheen. In de toekomst worden deze instellingen zo gezet dat enkel je contacten kunnen zien wanneer je bent ingelogd.

Personen die niet langer je status kunnen zien, zijn WhatsApp-gebruikers die jouw nummer niet in hun contactenlijst hebben of waar je nog nooit mee gestuurd hebt. De instellingen kan je zelf nog verstrengen zodat niemand je status kan bekijken.

Commercieel beter beschermd

De subtiele verandering komt er voornamelijk om gebruikers te beschermen tegen commerciële belangen. WABetaInfo is er namelijk achter gekomen dat applicaties van derden de online status van WhatsApp-gebruikers regelmatig misbruiken.

Door de standaardinstellingen aan te passen, kunnen apps van derden deze praktijken niet langer uitvoeren. Dat komt doordat de apps natuurlijk niet in je contactenlijst staan opgenomen.

Privacy verhaal

Naast de net aangekondigde aanpassing in de standaardinstellingen, is het ook mogelijk zelf je privacy te verhogen. Sinds kort is het bijvoorbeeld mogelijk om berichten na een vooraf bepaalde tijd automatisch te laten verwijderen door de app.

Verder kunnen nog meer zaken in de app versleuteld worden. Het wordt namelijk geleidelijk aan voor iedereen mogelijk om de chat back-up van WhatsApp te versleutelen. Door de versleuteling hebben minder bedrijven toegang tot de back-up.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home