WhatsApp rolt end-to-end versleuteling van chat back-ups uit

versleuteld

Het is voortaan mogelijk om de chat back-up van WhatsApp te versleutelen. De functie werd een tijdje terug al aangekondigd en Facebook laat weten dat de functie nu beschikbaar is. Het is belangrijk hiervoor de applicatie regelmatig te updaten, aangezien de functie stapsgewijs wordt uitgerold op de nieuwste versie.

Zoals beloofd, kunnen WhatsApp-gebruikers nog voor het einde van het jaar hun back-up end-to-end versleutelen. Facebook maakte bekend dat de functie wordt uitgerold vanaf 14 oktober 2021.

Volledig privé

In het bericht laat Facebook weten dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om een extra, optionele laag van beveiliging toe te voegen. Door de versleuteling hebben minder bedrijven toegang tot de back-up. Voor de opslag vertrouwt WhatsApp namelijk op Google Drive of iCloud, waardoor Apple of Google de back-up zou kunnen overmaken aan overheden. End-to-end versleuteling van de back-up voorkomt dit.

Gebruikers die hun back-up versleutelen, doen dit met een 64-cijferige coderingssleutel. Facebook benadrukt nog is in het bericht dat WhatsApp zelf ook geen toegang heeft tot die sleutel. Dat is voornamelijk na het onderzoek van ProPublica een belangrijk element geworden. De organisatie bracht toen met naar buiten dat in bepaalde gevallen versleutelde berichten nog steeds door WhatsApp ingekeken werden.  

Wil je zelf je back-up versleutelen, dan vind je meer uitleg over het inschakelen van de functie op deze pagina. Het is ook mogelijk dat de functie nog niet beschikbaar is voor jou, aangezien de functie langzaamaan wordt uitgerold naar alle gebruikers.

lees ook

WhatsApp breidt end-to-end versleuteling uit naar chat back-ups

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home