WhatsApp test Gouden Gids-functie om winkels te zoeken

WhatsApp is testen aan het uitvoeren met bedrijfscatalogi. Lokale gebruikers uit São Paulo, waar de testen plaatsvinden, kunnen door middel van de lijst lokale winkels en dienstverleners vinden. In de applicatie kunnen zij chatten met een medewerker uit de winkel.

WhatsApp wil in de toekomst sterker inspelen op e-commerce. Will Catchcart, service head van WhatsApp, trad met het nieuws naar buiten dat er momenteel in Brazilië testen lopen om deze droom werkelijkheid te laten worden.   

In een lijst worden winkels en dienstverleners in de buurt van de gebruiker getoond. De gebruiker kan makkelijk door deze lijst scrollen en een bepaalde tak opzoeken, door de handige categorieën waarin WhatsApp alles onderbrengt.

Van chatapplicatie naar e-commerceplatform

Volgens Reuters zijn er duizenden bedrijven uit São Paulo opgenomen in de testlijst. Alleen is het zo dat enkel bedrijven die zelf gebruik maken van WhatsApp in deze lijsten worden opgenomen.

Moederbedrijf Facebook speelt al langer met het idee om van WhatsApp een e-commerceplatform te maken. Het communicatieplatform wordt tot nu toe gebruikt als chatapplicatie waar gebruikers onderling met elkaar kunnen praten. Facebook is van plan een meer zakelijke weg in te slaan met de applicatie.

Privacy maatregelen

Deze nieuwe weg stuit tussendoor op veel kritiek van gebruikers. Zij waren in het verleden al bang dat persoonlijke chatberichten via het geüpdatete privacy beleid werden gedeeld met Facebook. In feite bleek de aanpassing enkel te gelden voor chatberichten die gestuurd worden naar bedrijven.  

Catchcart geeft ook aan dat de functie die momenteel wordt getest geen bezorgdheden moet teweegbrengen bij gebruikers. Zowel de locatie van de gebruiker als gegevens over welk bedrijf wordt opgezocht door een gebruiker, blijven onzichtbaar voor WhatsApp en Facebook.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home