Microsoft Teams gaat tot 49 mensen tonen tijdens videogesprek

Jeff Bezos

Microsoft breidt het aantal zichtbare deelnemers tijdens een videogesprek uit tot 49, evenveel als concurrent Zoom. De functionaliteit is later deze maand in preview beschikbaar en wordt in de herfst naar alle gebruikers uitgerold.

De uitbreiding wordt aangekondigd in een blogpost van Microsoft Education en lijkt ook in de eerste plaats te zijn ingegeven door educatieve gebruikers. Die hebben de voorbije maanden massaal met online lesgeven voor grote klasgroepen geëxperimenteerd te midden van de coronacrisis.

Daarnaast brengt het Teams natuurlijk ook op niveau van grote concurrent Zoom, waarbij je al veel langer tot maximaal 49 deelnemers aan een videogesprek kan weergeven. Het maximum aantal deelnemers in Teams blijft voorlopig wel beperkt tot 250, terwijl Zoom in zijn betalend abonnement tot 500 deelnemers toelaat.

Meer functies voor onderwijs

Naast de uitgebreide galerijweergave voegt Microsoft nog een aantal andere functies toe, specifiek voor educatieve gebruikers.

Zo worden in de herfst ook ‘breakout rooms’ toegevoegd, zodat studenten zich in kleinere groepen kunnen opsplitsen om samen te werken. Verder kunnen docenten aanwezigheidsrapporten en klasinzichtien bijhouden, en wordt de mogelijkheid toegevoegd om een virtuele hand op te steken.

Daarnaast zullen leerlingen niet zonder toezicht een klasvergadering kunnen starten en kan worden beperkt wie mag presenteren tijdens de meeting. Teams for Education-meetings krijgen ook een lobby waar deelnemers eerst kunnen worden geverifieerd voordat ze aan het videogesprek worden toegevoegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home