Webex introduceert naadloze transities naar iPhone en CarPlay

Cisco Webex Apple Carplay

Wie graag blijft vergaderen, kan nu zonder onderbrekingen een videocall overnemen op een iPhone via de WebEx-app om daarna zelfs naadloos via CarPlay verder te praten.

Webex-klanten met een iPhone kunnen voortaan nog flexibeler digitaal vergaderen met Webex. Cisco lanceert de functie Move to Mobile waarmee je een desktopcall kan overnemen op een iPhone door een QR-code te scannen op het scherm. Daarna kan je naadloos blijven vergaderen in de auto via Apple CarPlay van zodra je de iPhone aansluit.

Vanaf augustus kan je ook opgenomen Webex-vergaderingen opnieuw beluisteren via de CarPlay-app. Zo kan je handig gemiste meetings inhalen, mocht je daar zin in hebben uiteraard. Van zodra je klaar bent met luisteren, verschijnt automatisch een overzicht van je agenda op het scherm. Wie dat wil, kan ook calls rechtstreeks aannemen binnen CarPlay zonder dat er een interactie nodig is met je iPhone.

De update biedt heel wat voordelen voor werknemers die hybride werken en niet de hele dag aan hun pc willen vasthangen. Andersom kan het ook een handige manier zijn om vroeger van kantoor te vertrekken om de files voor te zijn door een call in de auto aan te nemen.

Vias Institute is geen voorstander

Daar tegenover staat wel dat rijden en vergaderen niet altijd de veiligste optie is, ook al doe je dat handsfree. Vergaderen vraagt namelijk meer concentratie dan een traditioneel telefoongesprek. 9 procent van de Belgen volgt al wel eens een online-vergadering vanuit de auto, met of zonder beeld. Bij jonge bestuurders van 18 tot 34 jaar ligt het percentage nog hoger: 21 procent doet het geregeld.

Vias Institute, het Belgische instituut voor de verkeersveiligheid, is de opkomende trend liever kwijt dan rijk. “Bedrijven zouden hun werknemers moeten verbieden om deel te nemen aan meetings terwijl ze aan het rijden zijn. Als het dan toch moet, zou een werknemer op een parking kunnen gaan staan om de vergadering te volgen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home