Chatgeschiedenis van WhatsApp makkelijker over te zetten

whatsapp

Meta heeft een manier gelanceerd die het makkelijker moet maken om je chatgeschiedenis van WhatsApp over te zetten van een oud naar een nieuw toestel.

Wanneer je een nieuwe telefoon in gebruik neemt, is het soms tijdrovend om data van sommige apps over te zetten van het oude naar het nieuwe toestel. Meta lanceert nu een methode om de chatgeschiedenis van WhatsApp eenvoudig te transfereren.

Hoe

Het enige dat je eigenlijk moet doen is een QR-code op de WhatsApp-app van je nieuwe telefoon scannen met je oude telefoon. Mark Zuckerberg, CEO van Meta, publiceerde op Facebook (uiteraard) een korte video om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat.

Voordelen

Deze nieuwe manier zou sneller moeten zijn, omdat de transfer rechtstreeks tussen twee toestellen is en niet meer via de cloud. De overzetting is volgens WhatsApp bovendien ook volledig versleuteld. Er is wel één belangrijke voorwaarde: beide toestellen moeten draaien op hetzelfde besturingssysteem.

lees ook

WhatsApp zet voortaan onbekende bellers op stil

Wanneer

WhatsApp gaf nog geen exacte datum waarop deze functie beschikbaar gaat zijn, maar een bètaversie zou op dit moment zowel in Android als in iOS  worden getest. Dat kan betekenen dat een algemene uitrol niet lang op zich gaat laten wachten.

Deze aankondiging is een volgende vereenvoudiging bij het populaire communicatieplatform; sinds kort is adverteren voor WhatsApp Business al een stuk makkelijker geworden. Bovendien rolt op dit moment nog steeds de mogelijkheid uit om één account op verschillende toestellen te gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home