Twitter maakt API opnieuw gratis voor accounts van algemeen belang

twitter datalek

Overheidsdiensten of publieke accounts die vooral updates posten (verkeer, het weer, noodberichten) krijgen opnieuw gratis toegang tot de API van Twitter.

Geverifieerde accounts die vooral updates van algemeen belang posten hoeven niet meer te betalen voor toegang tot de API van Twitter. Het platform maakt de interface opnieuw gratis voor bepaalde overheidsbedrijven of publieke diensten. Denk aan waarschuwingen bij noodgevallen, verkeersupdates of zelfs het weer.

Wispelturigheid troef

Het is de zoveelste bocht in het parcours van Twitter onder Elon Musk. In februari kondigde het platform nog aan dat het zou stoppen met gratis toegang tot de API en in maart was er een heuse prijslijst met allerlei voorwaarden. De New Yorkse metro tweette daarop geen updates meer en de automatische Tweets van de National Weather Service in de VS werden aan banden gelegd. Dat had gevolgen voor bijvoorbeeld waarschuwingen bij orkanen en stormen, veel minder mensen kregen die te zien.

Een belangrijke bedenking bij deze zoveelste ommezwaai is dat het gaat over geverifieerde accounts. Heel wat overheden en hun diensten wereldwijd hebben nog steeds geen vinkje in eender welke kleur. Deze toegift neigt dus toch wel wat naar willekeur, ondanks de op het eerste gezicht duidelijke voorwaarden.

Officieel runt Elon Musk de boel niet meer bij Twitter, maar dat zijn humeur de beslissingen er nog steeds sterk beïnvloedt is wel duidelijk. De vraag is dus niet of er binnenkort weer zaken veranderen, maar wat en wanneer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home