Elon Musk treedt af als voorzitter maar verkoopt Twitter niet

Twitter Musk

Musk volgt met de beslissing zijn eigen poll waarin hij Twitterleden vroeg of hij al dan niet aan moest blijven als kopman.

Het is nooit saai en rustig in het leven van Elon Musk. Althans toch niet voor wie zijn geniale ingevingen maar ook zijn fratsen wil bijhouden. In een recente poll op Twitter, het medium dat hij op 27 oktober heeft gekocht, vroeg Musk de volgers naar hun mening. “Moet ik aanblijven als voorzitter of willen jullie dat ik opstap?”, was de teneur van die vraag. Omdat bijna zestig procent van de antwoorden in de richting van een vertrek neigden, kondigde Musk dinsdag zijn vertrek aan.

Controversiële overname

Elon Musk, grote baas achter onder andere SpaceX en Tesla, kwam op 27 oktober aan het hoofd van Twitter na een controversiële overname. Hij voerde enkele weinig populaire wijzigingen door, onder andere het gebruik van betalende accounts en het ontslag van ruim zeventig procent van het personeel. Na de overname en de nieuwe koerswendingen van het socialmediabedrijf kreeg Musk snel de wind van voren. Hij vroeg daarom zelf aan de leden of hij hun voorzitter moest blijven.

Musk gebruikt wel vaker polls bij het nemen van beslissingen. Dat was bijvoorbeeld het geval toen hij aan de Twitteraars vroeg of de schorsing van toenmalig president Donald Trump ongedaan moest worden gemaakt. Die peilingen zullen in de toekomst trouwens wellicht alleen toegankelijk zijn voor betalende Twitter-gebruikers. Dat schreef Musk in een bericht na zijn poll die hij op zondag lanceerde.

 

Eerst een gek vinden

Dinsdag liet Musk zijn ‘volk’ weten dat hij effectief zal aftreden als voorzitter. “Ik zal ontslag nemen als CEO zodra ik iemand gek genoeg heb gevonden om de job te aanvaarden”, klonk het in de bewuste tweet. Musk blijft dus wel achter de schermen aan de touwtjes trekken. Al is achter de schermen in het geval van Musk wellicht twijfelachtig.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC is Musk al langer op zoek naar een opvolger. Vorige maand gaf Musk al aan dat hij de dagelijkse leiding van Twitter aan iemand anders wilde overdragen. Elon Musk blijft wel bij Twitter waar hij de leiding zal nemen over de software- en serverteams. De beslissing heeft wellicht ook te maken met de problemen waarmee het bedrijf kampt. Zo verlieten adverteerders het platform en voert de overheid de druk op verschillende fronten op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home