Twitter API niet langer meer gratis te gebruiken

twitter

Ontwikkelaars moeten vanaf 9 februari betalen om de Twitter API in hun applicaties te kunnen verwerken. Eerder legde Twitter third party-apps al aan banden.

Elon Musk is niet naar Twitter gekomen om vrienden te maken, zoveel was al duidelijk. Nu vecht zijn jongste aankoop een akkefietje uit met ontwikkelaars. In januari kondigde Twitter al nieuwe gebruiksregels aan voor zijn Twitter API, die ontwikkelaars kunnen gebruiken om toepassingen van het socialmediaplatform te integreren in hun eigen apps. Met een volgende zet legt Twitter het gebruik van zijn API nog meer aan banden.

Met een tweet kondigt het socialmediabedrijf aan dat het vanaf 9 februari geen gratis toegang meer geeft tot de Twitter API. Ontwikkelaars die er mee aan de slag willen gaan, zullen daar dus voortaan voor moeten betalen. Hoeveel Twitter wil vragen, communiceert het blauwe vogeltje voorlopig nog niet.

Wie wind zaait, zal storm oogsten

Het nieuws valt logischerwijs niet in goede aarde bij de ontwikkelaarswereld. Twitter is op zoek naar nieuwe inkomstenstromen; Musk heeft er topprioriteit van gemaakt om het socialmediaplatform rendabeler te maken. Dat valt te begrijpen, maar Twitter lijkt te vergeten dat third-party ontwikkelaars in het verleden regelmatig een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van nieuwe functies.

Ook het gebrek aan transparantie over een prijszetting mag het bedrijf op dit moment aangewreven worden. Er zullen wellicht maar weinig ontwikkelaars staan te springen om tegen betaling nog gebruik te mogen maken van Twitter API. Het is op dit moment ook niet duidelijk of Twitter zijn API nog zal openstellen voor academisch onderzoek. Tegen negen februari zal het een en ander duidelijker worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home